Krizi fırsata çevireceğiz

*Önceki gün geldiği Karacabey’de AKP İlçe yönetimini ve KTSO’yu ziyaret eden Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Türkiye’nin dünyadaki ekonomik krize karşı hazırlıklı olduğu müjdesini verdi.
*Reel sektöre ve üretime daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Kızılcıklı, “Krizi fırsata çevireceğiz. Karanlık tablolar çizmeye gerek yok. Emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
Karacabey’e önceki gün gelerek AK Parti İlçe yönetimi ile KTSO (Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası)’nı ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, dünya piyasalarındaki ekonomik krize karşı Türkiye’nin hazırlıklı olduğunu belirtti.
 İlk olarak, 3. kez AKP İlçe Başkanı olan Halit Türkkan ile yeni yönetimi tebrik eden Kızılcıklı, daha sonra KTSO’yu yeni binasında ziyaret etti.
 Parti binasındaki tebrik ziyaretinde yeni yönetime başarılar dileyen Kızılcıklı, yaklaşan yerel seçimlerde kendilerinden çok şey beklediklerini kaydetti. Gençleşen yönetimiyle büyük işlere imza atacaklarına dikkat çeken İlçe Başkanı Halit Türkkan, tüm karalamalara karşın dimdik ayakta oldukları mesajını verdi. Belediye seçimlerini kazanacaklarını iddia eden Türkkan, “Siyasi tecrübeme güveniyorum. Yönetimimdeki genç arkadaşlarıma inanıyorum. Belediye seçimlerinde büyük bir başarıya imza atacağız” dedi.
 AK Parti olarak Karacabey’e çok şey kazandırdıklarını ileri süren Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, “Karacabey’de eğitimden sağlığa, ulaşımdan köylerimize kadar bir çok alanda önemli hizmetler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. İlçeye doğal gazı getirdiklerini iddia edenler şunu unutmasınlar ki, AK Parti’nin çalışmaları olmasaydı bu hizmet gelmezdi. Ülke genelindeki sorunların büyük bir kısmını çözdük. Önümüz açık. Yeni dönemde de durmak yok” diye konuştu.
 Son günlerde meydana gelen terör olaylarına değinen Kızılcıklı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) hariç, 500 milletvekilinin onayı ile teskereyi geçirdiklerini söyledi. Sınır ötesi operasyonların hızladığına dikkat çeken Kızılcıklı, “Terörle mücadele tüm hızıyla sürüyor. Ancak, teröre dışardan destek verenler var. Onlara karşı da mücadele ediyoruz. Her karış toprağımızı korumak adına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Doğuya yapılan hizmetler sayesinde PKK zemin kaybetti. Terörü bu ülkeden kovacağız. Vatandaşlarımız bizlere inansın” şeklinde açıklamada bulundu.
Dünyadaki ekonomik kriz masaya yatırıldı
 Parti binasındaki toplantının ardından, AKP İlçe yönetimi ile birlikte KTSO’yu ziyaret eden Bursa Milletvekili Kızılcıklı, yeni hizmete giren binaya hayran kaldı.
 AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve İlçe yönetimini, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Tarık Tezel ile diğer oda başkanları ve temsilcileri karşıladı.
 Birlikte yapılan sıcak sohbetin ardından konferans salonunda dünyadaki ekonomik krizin tartışıldığı toplantıya geçildi. Açılış konuşmasını yapan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, sıkıntıların her zaman olacağını belirterek, birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Bilgi alış verişinin önemine değinen Matlı, israftan kaçınarak krizlerin üstesinden gelebileceklerini sözlerine ekledi.
 Türkiye’nin yıllarca büyük krizler yaşadığını belirten KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, “Kaynak israfından kaçınarak krizi fırsata çevirmenin yollarını aramalıyız. Kalitemiz yükseliyor. Artık dünya bize entegre oluyor. Azimle çalışmaya devam edelim” dedi.
 Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, dünyanın büyük bir ekonomik krize girdiğini vurguladı. 17. yüzyılda başlayan sanayi devrimiyle birlikte ekonomik savaşların başladığına dikkat çeken Kızılcıklı, Türkiye’nin diğer ülkelere göre hazırlıklı olduğu müjdesini verdi.
 Yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde ülkenin iyi durumda olduğunu dile getiren Kızılcıklı, “Sosyal Güvenlik Reform’u ile 45 katrilyon açık veren sistemin önüne geçtik. İstihdam paketini çıkardık. İşsizlik fonundan kaynak aktarıldı. Ülkedeki yatırımların artması için teşvik çalışmasına gittik. Yüzde 14 seviyelerinde olan bütçe açığı yüzde 1’e düştü. Kamu borçlanma ihtiyacını ortadan kaldırdık. Denk bütçeye doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bankacılık sistemini düzenledik. Şu an en sağlam bankacılık sistemi Türkiye’de. Yurt dışındaki bir çok bankaya borç veriyoruz. Merkez bankasının döviz rezervinde artış var. Sabit kur’dan dalgalı kur’a geçtik. Komşu ülkelerle olan ihracatımızı arttırdık. 136 milyar doları bulan ihracat yapıyoruz. Özel sektör borçlarında faizleri düşürdük. Özel sektörün 140 milyar dolar borcu var. Bu önemli bir sıkıntı. Bunu da aşacağız. Meydana gelen krizle birlikte tüm dünya itici gücün reel sektör ve üretimde olduğunu anladı. Zenginliğin üretimden geçtiğini gösteren krizle karşı karşıyayız. Devlet eliyle yatırımları hızlandırıyoruz. Krizi fırsata çevireceğiz. Ekonomide küresel rol oynamak için dünyada batmakta olan markaları satın alma yollarını aramalıyız. Önceden onlar bunu yapıyordu. Şimdi sıra bizde. Tüm bu olumlu yöndeki göstergelere karşın dikkatli olmalıyız. En uzun borçlanmaya gitmeliyiz. Karanlık tablolar çizmeye gerek yok. Kim olursa olsun, somut fikirlerle karşımıza çıksın. Düşüncelerinizi ortaya koyun ve birlikte hareket edelim” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.