KPSS hafta sonu yapılacak

KPSS hafta sonu yapılacak


Lisans adaylarına yönelik Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), hafta sonunda gerçekleştirilecek. KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak. Sınav, 30 Haziran Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra, 1 Temmuz Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek.


Sınavın cumartesi sabah oturumuna 309 bin 968, cumartesi öğleden sonra oturumuna 212 bin 928, pazar sabah oturumuna 65 bin 631, pazar öğleden sonra oturumuna 42 bin 977 aday katılacak.Sınavın sabah oturumları saat 9.30’da, öğleden sonra oturumları ise 14.30’da yapılacak.
Adayların sınava gelirken yanlarında, ÖSS’deki gibi sınava giriş ve kimlik belgeleri, nüfus cüzdanları, bir fotoğrafları ile yumuşak uçlu kalem ve silgi bulundurmaları gerekiyor. Sınavın cumartesi günü sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumunda Eğitim Bilimleri, pazar günü sabah oturumunda Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe; öğleden sonraki oturumunda Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler testleri uygulanacak. Cumartesi sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin yanıtlanacağı birinci bölüm 2 saat, yabancı dil testinin yanıtlanacağı ikinci bölümün süresi 1 saat, cumartesi öğleden sonra oturumu 2.5 saat sürecek. Pazar günü sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi ise 3.5 saat olacak. Sınavda, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı Cumartesi sabah oturumuna tüm adaylar katılacak. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre katılacaklar.
Öğretmen adaylarının, sınavın cumartesi günü yapılacak sabah ve öğleden sonraki oturumuna girmeleri gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.