KPSS başvuruları başladı

KPSS  2016 (Kamu Personel Seçme Sınavı 2016 ) ortaöğretim-ön  lisans sınav başvuruları başladı. Adayların bugünden itibaren 24 Ağustos’a kadar  başvuru yapabileceği bildirildi. ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, KPSS, ön lisans  düzeyinde 22 Ekim 2016’da, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Ekim 2016’de  uygulanacak.

Sınava başvuru işlemleri 24 Ağustos’a kadar yapılacak. Sınav ücreti  ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos mesai saati  bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ödemeler” alanından kredi  kartı-banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için ise 25 Ağustos saat  23.59’da sona erecek olup, başvuru süresi uzatılmayacak.

KPSS 2016 ortaöğretim/ön lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos  2016 itibarıyla ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim  düzeyinde sınava girmek için başvuramayacak.

Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim  bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemeyecek.

MEB e-okul ile YÖKSİS’teki eğitim bilgilerinde eksiklik veya düzeltme  olan adayların, başvuru süresi içinde kendi okullarına ve üniversitelerine  başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.

MEB e-okul ve YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC  hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri-mezunları ile ÖSYM aday işlemleri  sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası  adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki  eğitim bilgilerinde düzeltme-değişiklik bulunanların bilgileri, ÖSYM başvuru  merkezlerince değiştirilebilecek.  Sınava başvuru işlemini yaptığı halde  sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından,  başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina-salon atamaları  yapılmayacak ve bu adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

SINAVA KİMLER GİREBİLİR?
Memur olmak için büüyk heyecan yaşayan adayların öncelikle olarak sınav kılavuzunu iyi takip etmeleri gerekmeltedir. 2016-KPSS Ön Lisans’a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak 2016-KPSS’ye ve 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir.

KPSS SINAV ÜCRETLERİ
Sınava girecek adayların yapması gerekn işlemlerden bir diğeri ise sınav ücretleridir. Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekmektedir.

2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuru ücreti 55,00 TL olup aşağıda belirtilen bankalara yatırılacaktır.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

KPSS BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERCEK?
Adaylar bütün işlemlerini eksiksiz yapmaları durumunda sınava giriş hakkı sağlayacaklar. Dikkat edilmesi gerekenlerin en başında ise başvuru süresinin iyi takip edilmsidir. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular 9-24 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

TARİHİ ERTELENEN SINAVLAR

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yaşananlardan dolayı bazı sınav tarihlerinde değişiklik yapıldı. İşte tarihi değişen sınavlar:

-2016 ÖABT: Geçtiğimiz 24 Temmuz’da yapılması planlanan 2016 KPSS- Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) yeni tarihi 20 Ağustos.

-2016 DGS: 31 Temmuz’da yapılması planlanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Ağustos’ta yapılacak.

-2016 Mühendislik Tamamlama Sınavı: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programı Giriş Sınavı 21 Ağustos’ta yapılacak.

-e-YDS 2016/8 Başvuruları: 20 Ağustos 2016’da yapılacağı duyurulan 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS 2016/8) başvuru alınmayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.