Koyunlarımız sermayemizdi!

Taşlık’ta 92 adet koyunu çalınan Şaban Acaroğlu, perişan olduklarını söyledi:

Çocukluğundan beri çobanlık yaparken ve gece gündüz demeden çalışıp elde ettiği koyunlarının bir gecede yok olmasına inanamadığını dile getiren Acaroğlu, tüm sermayesini kaybettiklerini söyledi.

Koyunlarının çalınmasıyla perişan olduklarını dile getiren Şaban Acaroğlu, bir an önce hırsızların yakalanmasını bulunmasını istedi.

Yaşanan acı olayı anlatan Acaroğlu, “Her gece 2-3 kez koyunları dolaşıyordum. O gece de saat 20.00 ile 23.30 arası koyunlara baktığımda yerindeydiler. Ancak sabah saat 07.00’de koyunlar yoktu. Bunun üzerine hemen Jandarma’yı aradım. Olay yerine gelen Jandarma, araştırma yaptı. Koyunların kamyona yüklendiği yeri buldu. Koyunları ahırdan çıkarırken kesilen çanları topladı. Tutanak düzenledi ve geniş çaplı arama yapacağını söyledi. Ancak 6 gündür ses çıkmadı” dedi.

12 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirten Acaroğlu, “8-10 kişilik ailemizin tüm sermayesi bu koyunlardı. Yemedik, içmedik 12 yılda sayılarını 92’ye çıkardığımız tüm koyunlarımız çalınınca ekmek teknemiz yok oldu. Hayallerimiz parçalandı. Şaşkınlık içindeyiz. Kulaklarımız Jandarma’dan gelecek hayırlı bir telefon beklentisi içinde, gözlerimiz yollarda.

Koyunlarımızın bir an önce bulunmasını istiyoruz. 70-75 milyon değerindeki koyunlarımız yavrulama dönemindeydi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden MS damgalıydı.

Koyunlarımızdan elde etmiş olduğumuz gelirle geçinmekteydik. Kardeşlerimden birisi vatani görevini yapmaktadır. Koyunlarımızın çalınmasıyla birlikte perişan olduk. Geçinebileceğimiz, karnımızı doyurabileceğimiz başka bir şeyimiz kalmamıştır.

            03.12.2011 tarihinden beri çalmadık kapı, gezmediğim, gitmediğim yer kalmadı. Ne yazık ki bir sonuç alamadım. Yetkililerden henüz olumlu bir netice gelmedi.

            Yetkililerin konunun üzerine daha fazla hassasiyet göstermelerini ve koyunlarımızı bir an önce bulmalarını rica ediyorum. Yaşadığımız maddi manevi sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz” diye konuştu.

            Köylerde bir yıl içinde meydana gelen hayvan hırsızlıkları şaşırtıcı boyutlara ulaştı. Bir yıl önce Akçakoyun’da 66 koyun, 8 ay önce Hürriyet Köyü’nde 115 koyun, 6 ay önce Yolağzı Köyü’nde 66 koyun, Akçasusurluk’ta 15 gün önce 15-20 adet koyun, Kıranlar Köyü’nde 120 adet keçi ve son olarak da Taşlık’ta 92 koyunun çalınması ve hala bulunamaması acı durumu net bir şekilde gözler önüne serdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.