Koyunlarda çiçek hastalığı alarmı

Bandırma Ergili Köyü ve Kayacık Mahallesi'nde bulunan küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığına rastlanması üzerine bölge karantinaya alınarak 20 bin küçükbaş hayvanın aşılanmasına başlandığı bildirildi. Çiçek hastalığının Karacabey ve Susurluk'ta da etkili olduğu kaydedildi.

Bandırma Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar, ilçeye bağlı Ergili Köyü ve Kayacık Mahallesi'nde bulunan küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığına rastlanıldığını açıkladı. Hastalıktan dolayı Ergili Köyü ve Kayacık Mahallesi'nin karantina altına alındığını dile getiren Uyar, küçükbaş hayvanların aşılanmasına başlanıldığını söyledi.

Aşılama çalışmalarının bu hafta içinde bitirilmesinin planladığını açıklayan Uyar, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak hastalıkla mücadele de kullanılmak üzere toplam 15 bin adet aşı siparişi verdiklerini belirtti.

Çiçek hastalığının Bandırma dışında Susurluk ve Karacabey ilçelerinde de etkili olduğuna dikkat çeken Uyar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerin Karacabey ve Susurluk'a yakın yerleşim yerlerinde bulunan küçükbaş hayvanları da tedbir amaçlı olarak aşılayacaklarını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.