Köylü “Büyükşehir yasası”ndan yakınıyor

Karacabey’de köy ziyaretlerini sürdüren İşçi Partililer, Büyükşehir yasasının beraberinde getirdiği sıkıntıları bir kez daha gündeme taşıdı.
İşçi Partisi İlçe Örgütü, Dağkadı, Yeşildere, Okçular, Şahmelek, Fevzipaşa, Arız ve Doğla’da köylülerle bir araya geldi. Köy muhtarlıklarındaki gelirlerinin Büyükşehire devredilmesiyle rutin hizmetin durmasından yakınan vatandaşlar, taşınmazların kiralama ihalesinde sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.
Köylülerin sıkıntılarını aktaran İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Devredilen taşınmazlarla ilgili yeterli araştırma yapılmadan ihaleye çıkılması sıkıntıları beraberinde getirdi. Dağkadı’da mezarlık alanı ve Yeşildere’de futbol sahası ihaleye çıkarılmış. Orman İşletme Müdürlüğü’nün fıstık çamı ekerek köylüye verdiği alanlar ve yıllık sözleşmelerle kiralanan yerlere bile ihale açılmış. Köylülerimizin devredilen taşınmazlar üzerindeki kaygıları bu nedenle artmış durumda” dedi.
Muhtarlık tarafından yapılan rutin hizmetlerin durduğunu dile getiren Ahmet Aygün Ata, “Camilerimizin elektrik faturaları belirli şartlarda Diyanet İşler Başkanlığı tarafından ödeniyor. Isıtma giderleri ve dış aydınlatmaları kapsamıyor. Cemaat kendi arasında para toplayıp bu giderleri üstlenmek zorunda kalıyor. Çıkarılan yasada böyle muafiyetler mi var? Büyükşehire tüm gelirler devredildi. Muhtarlık binalarının elektrik ve internet ve konuk odalarının giderleri muhtarlarımızın cebinden çıkıyor. Fevzipaşa’daki parke taşları döşenmeyi bekliyor. Bloklar halinde duran parke taşları, yağmur sularının akmasını engellemekten başka işe yaramıyor. Fevzipaşa, neyin bedelini ödüyor?
Arız merası, İl Tarım Müdürlüğü’nden onay alınmadan kiralandı. Muhtarımız, bu hukuksuz uygulama sonucu gösterdiği tepki nedeniyle kiralayan şirket tarafından suç duyurusuyla karşılaştı. Yerel yönetim ve Muhtarlar Derneği, muhtarlarımıza sahip çıkmalıdır.
Besiciliğinin temeli olan otlaklara uygulanan peşkeşe karşı harekete geçilmelidir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.