Köylere “Gezici Muayene” hizmeti

Uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi hizmeti ile Türkiye'de trafik ve araç güvenliğine önemli katkı sağlayan uzman kuruluş TÜVTURK, gezici aracıyla Karacabey köylerindeki traktörlerin zorunlu araç muayenesine Sultaniye köyünden başladı.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve Karacabey Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay'ın da muayene sürecine verdiği destekle, TÜVTURK Karacabey'deki çalışmalarını sürdürüyor. Gezici aracıyla Karacabey köylerinde verdiği zorunlu araç muayene hizmet sayesinde TÜVTURK, traktörlerini zorunlu trafik muayenesine götüremeyen traktör sahiplerini her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemekten kurtarıyor.

Tarım arazilerinin ve köylerin vazgeçilmez ulaşım aracı traktörlerin sahipleri, trafik tescile kayıtlı fakat muayenesi olmayan traktörleriyle herhangi bir kazaya karışmaları halinde cezai yaptırımlara maruz kalıyor. Muayenesi olmayan traktörlerin her türlü kazaya açık olduğunun altını çizen TÜVTURK yetkilileri, traktör sahiplerini, araçlarını muayeneye götürmeleri yönünde uyardı.

Yetkililer, traktör sahiplerinin, araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kaldıklarını belirtiyor. TÜVTURK araç muayene istasyonlarında traktörler için 82,60 TL ücret karşılığı muayene yapıldığını ve araçların 3 yıl muayene süresi kazandığını belirten TÜVTURK yetkilileri, bu muayeneyi yaptırmayan araç sahiplerinin 2013 yılı itibariyle her ay için 4,13 TL muayenede gecikme bedeli ödemek durumunda kalacaklarını hatırlattı.

Ayrıca, tescil kaydı olmayan traktörler için Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki 28049 No'lu Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliğe göre, "Traktörlerin tescil edilmesi halinde 1 ay muayene süresi verileceği, tescili olmayıp kazaya karışacak araçlar için cezai yaptırım uygulanacağı" da vurgulandı.

ZİRAAT ODASIYLA İŞBİRLİĞİ

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Karacabey'in 64 köyünü kapsayan muayene sürecinde Hamidiye köyüne giderek çalışmaları yerinde inceledi.

TÜVTURK Karacabey İstasyon Amiri Tarık Türkoğlu ve Bursa Operasyon Müdürü Recep Yıldızlı'dan bilgi alan Başkan Karahasanoğlu, Türkiye'de bir ilk olan bu ortak çalışmanın çiftçiler açısından zaman kaybını önlediğini belirtti. Yapılan araç muayenesinin 3 yıl geçerli olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Hasan Karahasanoğlu, fren muayenesi yaptırmayan ve trafikte yakalanan aracın bağlanıp trafikten men edileceğini anımsatarak, çiftçinin mağdur olmaması için hizmeti ayaklarına kadar getirdiklerine vurgu yaptı.

Bir günde en fazla 64 adet araç baktıklarını belirten TÜVTURK Karacabey İstasyon Amiri Tarık Türkoğlu, çiftçilerin tarlada olabileceklerini düşünerek, 64 sayısı saat kaçta tamamlanırsa işlerini de o zaman sonlandırdıklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.