Köyler Ligi’nin kralı; Hamidiye

Karacabey'de 22 Aralık 2012 tarihinde başlayan “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Turnuvası”nda şampiyon yine Hamidiyespor oldu. Bakırköy'ü 2-0 yenmeyi başaran Hamidiye, anlamlı kupayı müzesine götürdü. Hamidiyespor, dördüncüsü düzenlenen Köyler Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşırken, taraftarlarına büyük mutluluk yaşattı.
Pazar günü İlçe Stadı'nda yapılan karşılaşma sonunda gündeme, şampiyonluk mücadelesinden çok maçta yaşanan çirkin olaylar damga vurdu. Karşılaşmanın bitimine yakın çıkan olaylar Köyler Ligi'ne gölge düşürdü. Sporun dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi gerektiği unutuldu. Centilmenlik beklentileri, ikincilik kupasını yerlere vurarak kıranların uygulamalarıyla rezalete dönüştü.
Turnuvanın üçüncüsünü belirleyen karşılaşmada ise Ortasarıbey, Keşlik'i 3-1 yenmeyi başardı. Köyler Ligi'nin en centilmen takımının ise ödül töreni gecesinde açıklanacağı belirtildi.
Katılım yoğundu
M.Fehmi Gerçeker Stadı'nda oynanan final karşılaşmasına, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, siyasi parti temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda futbolsever katıldı.
Olaylı final
Hamidiye ile Bakırköy arasında oynanan final karşılaşmasını Şaban Çolak, Levent Güven ve Recep Değirmenci hakem üçlüsü yönetti.
Karşılaşmanın son bölümüne kadar çekişmeli geçen final maçının ilk yarısını Hamidiye, Başaran'ın gölüyle 1-0 üstün kapadı. İkinci yarı da üstünlüğünü sürdüren Hamidiye, yine Başaran'la 2. golü bularak iyice rahatladı. Ancak karşılaşmanın son bölümünde iki takım futbolcuları arasındaki tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Olaylara bazı taraftarlar da karışınca final karşılaşması adeta meydan muharebesine dönüştü.
Köyler Ligi bitti mi?
Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu unutan iki takımın bazı futbolcuları ile taraftarlar, birbirlerini suçlarken, çıkan olaylarda Hamidiye'den 2, Bakırköy'den de 1 futbolcu kırmızı kart gördü.
Karşılaşmanın son bölümünde Bakırköy kazandığı penaltı atışını gole çeviremedi. Maçın bitimiyle birlikte üstü üste ikinci kez Köyler Ligi şampiyonu olan Hamidiye, tarihi bir başarıya daha imza attı.
Olaylı final maçının ardından kupa törenine geçildi. Ancak bazı taraftarların ödül töreninde de küfür ve hakaretlerini sürdürmesi, “Köyler Ligi bir daha yapılmaz” yorumlarına neden oldu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.