Köyler Ligi Ödül Töreni göz kamaştırdı

*Taha Düğün Salonun’ndaki katılım çok yoğun oldu.
Sütaş sponsorluğunda Taha Düğün Salonu’nda yapılan güzel gecede Kaymakam Dursun Balaban, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, İl Tarım Müdürü Kasım Piral, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Kemal Güven, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Jandarma Bölük Komutanı Kerem Salkal, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ayhan Sağlam, daire amirleri, organizasyona katkı veren sponsor firma temsilcileri, oda, birlik ve kooperatif temsilcileri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile turnuvaya katılan köy muhtarları, kulüp başkanları, yöneticiler ve sporcular hazır bulundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Süt Birliği Başkanı Mehmet Erdem, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Köyler Ligi'nin geleneksel hale geldiğini belirten Erdem, “2009 yılında başlattığımız ve üçüncüsünü 15 gün önce geride bıraktığımız Köyler Ligi Süt Kupası’nda bize göre amaca ulaşıldı.
    Karacabey’de geleneksel hale gelen Süt Kupası’nın artık Türkiye’nin her yerinde konuşuluyor olması, ne kadar olumlu mesafe alındığının göstergesidir. Türkiye’nin her yöresinde aynı organizasyonun gerçekleştirilebilmesi için yarış haline girilmesi ise gurur vesilemiz olmuştur.
    Ne kadar güzel bir adım attığımız ve ne kadar güzel bir kıvılcım çaktığımız ortadadır.
    Dünyanın en uzağındaki dargın ülkeleri bile kucaklaştıran sportif etkinliklerin önemini bu turnuvada bir kez daha gördük.
    Küskünleri barıştıran, dostluk duygularını geliştiren Köyler Ligi’ni daha parlak günler beklemektedir.
    Köylerimizdeki genç kardeşlerimize boş zamanlarında spor yaptırmayı ve amatör sporumuzun alt yapısına güç kazandırmayı hedefleyerek başlattığımız Köyler Ligi’nin her yıl biraz daha kurumsallaşarak büyüyor olduğunu görmek heyecanımızı ve sevincimizi arttırıyor.
    Teknik görevlerimizin dışında kalan ancak, toplumsal görevlerimizin arasında yer alan bu tür etkinliklere katkı sunabilmiş olmanın huzurunu yaşıyoruz.
    Sporun önemini ve güzelliklerini bilmeyenimiz yoktur. Ayrıntıya girerek değerli vakitlerinizi almak istemiyorum.
    Ancak, bu güzel organizasyona başladığımız günden beri en uzak diyarlardan aldığımız övgü telefonlarını ve ‘Bu etkinliği biz nasıl yapabiliriz’ yaklaşımlarını da gördüğümüzü buradan duyurmadan geçemeyeceğim.
    Görülüyor ki, Köyler Ligi çok doğru bir etkinliktir.
    Görülüyor ki, Süt Kupası için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sponsorlarımız çok doğru bir iş yapıyor” dedi.
Erdem’in konuşmasından sonra Süt Üreticileri Birliği’nin kuruluşunu anlatan ve Köyler Ligi’ni de içine alan kısa bir sinevizyon sunumu yapıldı.
Sütün bereketine dikkat çeken Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, “Sütün bereketi, iyiliği bizleri bir araya getirdi. Bize yaşamsal kaynak olan süt bütün bereketiyle insanlığa katma değer olarak geri dönüyor. Bunun kıymetini bildiğimiz sürece yine bir arada olacağız. Süte inanarak bizleri bir araya getiren Süt Üreticileri Birliğine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Karacabey Süt Üreticileri Birliği’nin güzel bir organizasyona imza attığını dile getirerek, “İnsanın en kutsal hakkı yaşam hakkıdır. Sağlıklı yaşamın başında süt ve süt ürünleri gelir. Sütçülük önemli bir meslektir. Sinevizyonda Süt Birliği’nin başarı hikayesini izlerken, bu bölgenin insanı olarak gurur duydum. Bursaspor’un alt yapı sorumlusuyken, gençlerin sevinçlerine böyle tanık olmadım. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Karacabey’de Türkiye’ye örnek olan bir organizasyona imza atıldığını kaydeden CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Süt Kupası eskiden İngiltere yapılanın minyatürüdür. Güzel bir gelenek başlamıştır. Sporculara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sözlerine süt içerek başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, final karşılaşmasına değindi. Soğuk bir günde sıcak ve heyecanlı bir final izlediklerini dile getiren Matlı, “Birlik ve beraberlik içinde kıran kırana geçen bir turnuva seyrettik. Bu turnuvayı Bursa ilçelerine yaymak farz oldu. İlçeler arasında daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazırız. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.
İlk kez Karacabey’de filizlenen Köyler Ligi’nde emeği geçenler için ödül töreni düzenlendi. Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı ödül törenin ardından program, görkemli kokteyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.