Koronavirüs hastaları iyileşiyor

Karacabey’de geçen hafta 70’e yükselen koronavirüslü sayısının 29’a düştüğü öğrenildi. İlçede  koronavirüs hastalığına yakalanan kişilerin yarısından fazlasının iyileşerek taburcu edildiği belirtildi. İlçede görev yapan ve koronovirüse yakalananan 6 sağlık personelimizden de birinin durumunun ciddi olduğu söyleniyor.  İlçemizde bugüne kadar virüsten kaynaklı herhangi bir ölüm vakasına rastlanılmadığı, yalnızca Karacabey nüfusuna kayıtlı ancak Nilüfer’de yaşayan bir vatandaşın Bursa Şehir Hastanesi’nde vefat ettiği bilgisine ulaşıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, önceki gün yaptığı açıklamada il genelindeki toplam vaka sayısının 1.110, vefat sayısının ise 26 olduğunu duyurmuştu. İlçeler bazında bilgi vermeyen Esgin, il genelindeki hasta ve ölüm oranlarının gün gün değiştiğini de vurgulamıştı.

Bu gelişmeler sonrası Bursa ve ilçeleriyle ilgili her gün yeni hasta ve ölüm sayıları özellikle sosyal medyada servis edilmeye başlandı. Sosyal medyadaki bu paylaşımların bilgi kirliliğine sebep olduğunu ve vatandaşlarda tedirginlik yarattığını duyuran Bursa İl Sağlık Müdürlüğü de, resmi açıklamalar dışında verilen bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Karacabey ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre ise, geçen hafta koronavirüs salgını pozitif çıkan 70 civarı hasta sayısında iyileşme gösterenlerle birlikte 29’a düştü öğrenildi. İlçemizde bugüne kadar virüsten kaynaklı herhangi bir ölüm vakasına rastlanılmadığı, yalnızca Karacabey nüfusuna kayıtlı ancak Nilüfer’de yaşayan bir vatandaşın Bursa Şehir Hastanesi’nde vefat ettiği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan, Karacabey’de geçen haftaya kadar 70 civarı vaka tespit edildiği, bu hastalardan yarısından fazlasının virüsü yendiği belirtildi. Ayrıca, geçen hafta sokağa çıkma yasağı öncesinde fırın ve marketlerde yaşanan insan yoğunluğu etkilerinin, bu hafta daha netlik kazanacağı da öğrenildi.

Mustafakemalpaşa’da korona virüste son durum

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde korona virüs şüphesiyle tedavi gören 35 kişiden 5’i taburcu olurken, 5 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre covid 19 şüphesiyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 36 kişiden 5’i taburcu oldu. 5 kişi ise belirtiler göstermesi nedeniyle hastanede kontrol amacıyla tedavi altına alındı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında hastanede şüpheli vaka sayısı 36 olup değişmezken, tedavisi devam eden kişiler arasında 3 kişinin yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.