‘Koronavirüs’ denetiminin ilki gerçekleştirildi

Karacabey’de Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerin ilki sona erdi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem;  sağlık personeli, polis ve zabıta ekipleri ile birlikte ilçedeki iş yerlerini ziyaret ederek korona virüs salgınına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

3 gün, geceli-gündüzlü süren geniş kapsamlı denetimlerde Covid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının önemine dikkat çekildi. Karacabey’deki berber, kuaför, taksi, pazar yeri, camii, lokanta, manav, restoran, çay ocakları, kahvehaneler, cafeler, spor merkezleri, giyim ve alışveriş mağazaları, marketler,  toplu ulaşım araçları, düğün salonları tek, tek gezilerek, yeni tip koronavirüsle mücadele (Kovid-19) kapsamındaki kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi. Tüm işletmelerde bilgilendirilme yapılarak, sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda dikkatli olunmasını istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerin kesintisiz ve süreklilik teşkil edecek şekilde gerçekleştirileceğini duyurdu. Soylu, “Yarın tüm Türkiye’de koronavirüs tedbirleri ile ilgili yüksek yoğunluklu bir denetleme gerçekleştireceğiz” dedi. İçişleri Bakanlığı’nca valiliklere de “Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri” konulu genelge gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.