KORONALI SAYISINDA PATLAMA !

Karacabey Devlet Hastanesi ile birlikte evlerde yatan hasta sayısı 200’ü geçti.

Türkiye genelinde gerileme yaşanırken, Karacabey’de koronavirüslü sayısında patlama oldu.

15 gün önce sayıları 70 seyreden hasta sayısında bu hafta büyük bir artış görüldü.

Karacabey’de Devlet Hastanesi’nin dışında evlerinde kontrol altına alınan hasta sayısının 200’ün üzerinde olduğu ileri sürüldü.

Hastaneden iyileşerek taburcu olan hastaların rehavete kapılıp koronaya karşı uygulanan kuralları yerine getirmemeleri durumunda aynı sıkıntıyı tekrar yaşayabilecekleri belirtildi.

Hastanemizden bu güne kadar 150’nin üzerinde koronalı hastanın iyileştirilerek taburcu edildiği ileri sürüldü. 30 civarında hastanın ise hastanede tedavi altında olduğu ileri sürüldü.

Durumu ciddi olan 15-20 civarındaki hasta ise Bursa hastanelerine gönderildi.

Karacabey’de yaklaşık 200 civarında pozitifli hasta bulunuyor. Rahatsızlığı hafif olduğu için hastalığı ayakta geçirenler evlerinde izole edilmiş durumda. Evde izolasyonla tedavi altına alınan hastaların sağlık görevlilerince her gün kontrollerinin yapıldığı gözleniyor. Test sonucu pozitif çıkan hastaların temas ettiği akrabaları ve çalışma arkadaşları da kontrol altında tutuluyor.

İlçede görev yaparken koronavirüse yakalanan sağlık personellerimizin çoğu iyileşti. Durumu iyileşen sağlık görevlilerin çoğu tekrar görevine başladı. 

Türkiye’yi etkisi altına alan koronadan Karacabey’de bu güne kadar hiç bir can kaybı olmadı.  Ancak, hasta sayısının ilçede çok yükselmesi vatandaşları tedirgin etti.

Karacabey’de test sonuçları pozitif çıkan hasta sayısının daha da artması bekleniyor.

Türkiye’yi kıskacı altına alan korona ile ilgili kurallara uyulması ve Karacabey’de bu konuda yapılan uyarılara daha fazla önem verilmesi gerektiği dile getirildi.

Kurallara uymayan vatandaşların vurdum duymazlık sergilemesi yüzünden koronaya yakalananların sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.