Korona korkutuyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete açılan “Hayat Eve Sığar” uygulaması ile Türkiye genelinde tüm şehirlerdeki koronavirüs vaka yoğunluklarını ilçe ilçe, mahalle mahalle görebilmek mümkün hale geldi. Bu doğrultuda 21 Mayıs 2020 tarihi itibariyle yaptığımız gözlemde, Karacabey genelinde vaka yoğunluğunun fazlalığı göze çarparken, özellikle 4 noktada kırmızı ve sarı taralı bölgelerin olduğu belirlendi. Koronavirüs yoğunluk haritasına göre kırmızı ve sarı bölgelerin Gazi, Emirsultan, Esentepe ve Yeni Mahalle olduğu belirtildi.
Bunun yanı sıra, Karacabey’deki vaka sayısı ile ilgili resmi açıklama yapılmadığı için ciddi iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialara göre, hastanede yatan ve evlerinde izole olan hasta sayısının 1.600’leri geçtiği konuşuluyor. Ancak bu rakamların her gün iyileşen yeni vakalar ile değişkenlik gösterdiği de belirtildi.
Türkiye’de 11 Mart’ta ilk koranavirüs vakasının görülmeye başlaması sonrası Bursa ve ilçelerinde 160 civarında vefat olayının gerçekleştiği açıklandı. Karacabey’de bugüne kadar koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların yüzde 80’ini 20 ve 50 yaş arası kişilerin oluşturduğu öğrenilirken, şuana kadar Karacabey’de testi pozitif çıkıp da ölen bir hastanın olmadığı belirtildi. Bursa ilçelerinde en yüksek yoğunluğun Karacabey ile birlikte Gürsu, Yıldırım, Orhangazi ve Gemlik’te yaşandığı belirtildi.
Karacabey’deki koronavirüs sayısında iddia edilen artışın, yapılan uyarılara pek uyulmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde ilçe genelinde pek sorun olmadığı ancak diğer günlerde vatandaşların sosyal mesafeye pek dikkat etmediği veya edemediği vurgulandı. Buna gerekçe olarak ise banka, postane ve diğer kurumlar önünde oluşan ve sosyal mesafe kuralının genelde bozulduğu uzun kuyruklar gösterildi.
Karacabey’de koronavirüsten bu güne değin hiç bir can kaybı olmadığı ancak, hasta sayısının ilçede artış göstermesinin vatandaşlarda tedirginlik yarattığı iddia edildi. Kurallara uymayan vatandaşların vurdumduymazlık sergilemesi yüzünden koronaya yakalananların sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. Bunun önüne geçmek için ise, mümkün olduğunca evde kalarak koronavirüsle ilgili kurallara uyulması gerektiği ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.