Kontör şebekesi işbaşında

Kendilerini polis olarak tanıtan tele dolandırıcıları harıl harıl çalışıyor!
Karacabey’de cep telefonundan arayarak kontör isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılık mağdurlarına her geçen gün yenileri ekleniyor.
Önceden saptadıkları telefon numarasını arayan veya çağrı bırakan üçkağıtçıların kendilerini  emniyet müdürü yada  başkomiser olarak tanıttıkları, ikna edebilmek adına ise, şube müdürlerinin, büro amirlerinin adlarını ve telefonlarını verdikleri belirtildi.
Ulaştıkları vatandaşlara en yakın petrol istasyonu, market yada telefon bayisinden kontör almalarını söyleyen şebekenin, bazı mağdurlardan telefonlarını açık tutmalarını ve tereddüt eden vatandaşları ise  ”Emniyet Müdürlüğü’nün kontörlerin parasını geri ödeyecek” diyerek ikna ettiği öğrenildi.
Kontör şebekesi dün bir vatandaşı arayarak, gizli soruşturma yaptıklarını, aranılan şahısı tanıyıp tanımadıklarını sorduktan sonra, en yakın markete gidip telefondakinin yeğeni olduğunu söyleyerek ne kadar  kontör varsa şifreyi kazıyıp söylemesini istedi. Dolandırılacağını son anda anlayan vatanadaşın şüphelendiğini anlayan çete, “Tekrar arayacağız” diye telefonu kapattığı dile getirildi. Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunan vatandaş, numarayı tekrar aradıklarında cevap alamadıklarını söyledi.
Karacabey’de buna benzer yöntemlerle bir çok kişinin mağdur edildiği belirtildi. Polis, dolandırıcıların söz ettiği gibi bir başkasının cep telefonu numarasının ele geçirilmesi ya da şifresi kırılarak kurtarılması tarzında  işlemin teknik olarak mümkün olmadığını vurguladı. Yetkililer, kendisini polis, savcı, subay veya asker olarak tanıtıp kontör, para, kredi kartı numarası v.b. şeyler isteyenlere  aldanmamasını ve Kamu görevlilerin kontör yada para istemek gibi bir görev şekli olmadığı için, bu durumlarda asla para ve kontör gönderilmemesi uyarısı yaptı. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde arayan kişilere itibar etmemeleri ve hemen 155 polis imdat hattına müracaat edilmesi istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.