Kongre ılımlı geçti

Karacabey Damızlık Sığır Yetiştiriciliği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin, “2008 Yılı Mali Kongresi” üyelerden tam not aldı.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’ndaki kongreye, Bursa Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sacit Eroğlu, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Mustafakemalpaşa Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Kadir Kumsar’ın yanı sıra bir çok kooperatif üyesi katıldı.
            Açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Mehmet Erdem, 2008 yılında süt üreticilerine 8 bin 500 milyar TL.’ye yakın ödemenin aksatılmadan yapıldığını vurguladı.
            Üyelere sağlanan yem hizmetlerinde, dağıtımı kolaylaştırmak için kamyon alındığına dikkat çeken Erdem, silaj faaliyetlerinde ise Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirtti. Erdem, yurt dışından ilk kez ithal edilen 6 sıralı silaj makinesi ile en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getirdi.
            Bursa Tarım Fuarı’nda 16 bin TL. istenilen yem karma makinelerini, karşılıklı görüşmeler sonucu 7 bin TL.’ye 28 adet alındığının altını çizen Erdem, süt fiyatlarında belli kilodan sonra prim ödenmesini sağladıklarına değindi.
            Kongre, 2008 Yılı Mali ve Faaliyet Raporu’nun tüm üyeler tarafından kabul edilmesi ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.