Koç’tan ancak ‘Şaşkın Demokrat’ olur!

CHP Belediye Meclis üyelerinden Koç’a yanıt gecikmedi:

Başkan Koç’un ancak ‘Şaşkın Demokrat’ olabileceğine vurgu yapan CHP Belediye Meclis Üyeleri Bülent Fıçıcı, Fatma Mendeş, Gönül Avil, Kazım Ülker ve Ertuğrul Babadağlı, herkesin safını iyi bilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Koç’un kendi partisiyle bile anlaşamadığını belirten CHP meclis üyeleri, “Sayın Belediye Başkanımızın içinde bulunduğu durumu üzüntü ile izliyoruz. Bir taraftan hakkındaki mahkemeler ve hapis cezaları, diğer taraftan da kendi partisiyle olan sorunları yetmezmiş gibi bir de bizimle uğraşması çok ilginçtir. Açıkçası bu durumda olan bir kişiye bir darbe de biz vurmayalım diye üstüne gitmemeye çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki kendisi bunun farkında değil. İlgili, ilgisiz her konudaCHP’li meclis üyelerine basın üzerinden salvo yapıyor.

Kendi partisinin en yetkili isimlerinin ‘zaten doku uyuşmazlığımız vardı’ türünden açıklamalar yaptıklarını duyduk. Ne yazık ki bizce doku tam olarak uyuşmuş durumdadır.  Aynı genel merkezini örnek alıyor, her fırsatta CHP’ye laf söylemeye çalışıyor. Bir de en büyük sosyal demokrat oymuş (!) En büyük sosyal demokrat olma şansı yok ama en büyük şaşkın demokrat olabilir. İnsanın böyle bir lafı söyleyebilmesi için nerede durduğuna bakması gerekir” dedi.

Başkan Koç’a Yeniköy’de evi olanlardan alınan su hizmet bedellerindeki artışla ilgili eleştiride bulanan CHP’liler, “Bu yazıyı yazma nedenimiz kendisini sosyal demokrat sanan Belediye Başkanımıza basın üzerinden yanıt vermek değil, tartışılan konuların ne olduğunun doğrusunun halkımız tarafından anlaşılmasını sağlamaktır.

Kendisi Yeniköy de evi olanlardan 20 +20 TL olarak alınan su hizmet bedelinin 25 + 25 TL’ye çıkarılmasını sağlamak amacı ile meclise önerge getirdi. Yalnızca CHP değil, muhalefet üyelerinin tamamı ile birlikte bu konunun yargıya taşındığını, yasal olmayan böyle bir paranın alınmasının yanlış olduğunu, bu konuda hem kendisinin hem de belediyemizin zaman içinde sıkıntıya düşebileceğini anlatmaya çalıştık. Yasal olmayan şekilde su faturalarından hizmet bedeli adı altında para alacağına, oraya götüreceği yeni hizmetler karşılığında ‘hizmete katkı payı’ adı altında para almasının daha uygun olacağını söyledik. Ancak, ısrarla oylama yapınca da bazı arkadaşlarımız çekimser, bazıları da ret oyu kullandı. 9 ret, 9 evet, 3 de çekimser oyun kullanıldığı oylamada CHP’li üyeler 4 ret 1 çekimser vermişken; MHP, SP ve AKP’den de ret oyları gelmişken nasıl oluyor da CHP onun yapacağı hizmetleri engellemeye çalışmış oluyor? Muhalefet olarak engellemek istesek engellerdik. Sadece hukuka davet etmeye çalıştık. Çünkü başına ne geliyorsa bu hukuksuzluktan geliyor.

Paranın cambazı olduğunu iddia eden bu başkan, belediyenin ne kadar kredi borcu olduğunu bile bilmiyor. Geçen ayki meclis toplantısında ‘Sadece İller Bankasına 600 bin TL kadar borcumuz var’ deyince, kendi ekibinin hazırlamış olduğu kesin hesap cetvelinde 4,5 milyon TL kredi borcu olduğunu gösterdik.  Biraz direndi, muhasebe sorumlusunu kaldırarak ‘ne kadar borcumuz var?’ diye sordu. 4,5 milyon TL olduğunu muhasebe sorumlusu da söyleyince kabul etmek zorunda kaldı. Aynı mecliste Demokrat Partili meclis üyelerinin de desteğiyle 3 milyon TL daha borçlanma yetkisi alıp, 7,5 milyon TL borca doğru koşmaya başladı. Dar gelirli hemşerilerinden ve sosyal demokratlıktan bahseden başkan her geçen gün belediye gelirlerinden kredi faizine daha fazla pay ayırmak zorunda kalarak, sadece Karacabey’in bugününü değil, geleceğini de sıkıntıya sokacak davranışlara devam etmektedir.

Önemli bir konuda, Karacabey’deki bar ve pavyonların içkili yer bölgesi adı altında arıtma tesislerinin olduğu alana çıkarılmasıydı. Bu konuya halkımızın hassasiyetini dikkate alarak tüm muhalefet üyeleri ile birlikte destek vermeye çalıştık. Ancak, son meclis toplantısında gelinen noktada olay farklı bir hal aldı. Karacabey’in içindeki nezih yerler dâhil ilçede içki içilebilecek hiçbir yer bırakılmamaya çalışılması AKP zihniyetinin bir sonucu olarak karşımıza çıktı. Afyon ve başka illerde yapılanın burada da yapılmaya çalışılması üzücü ve ürkütücüdür. Hep kendi özgürlüklerinden bahsederken, başkalarının özgürlüklerini engellemeye çalışan zihniyetin her zaman karşısında olacağımızı da belirtmek isteriz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.