Koçak’tan seçim değerlendirilmesi

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği Seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.
Önemli bir seçimi geride bıraktıklarını, ortaya çıkan sonucun ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması temennisinde bulunarak açıklamasına başlayan Koçak, “Birinci tur oylamada cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Ülkemizin hayrına yapılacak çalışmalarda üstün başarılar diliyoruz. Yine hiçbir parti ayrımı yapmadan, yeni dönemde Parlamento’da milletvekili olarak görev yapacak bütün arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyoruz. TBMM, millet iradesinin kalesidir. Milletvekillerinin bu ruh ve anlayışa uygun olarak milletin talep ve beklentilerinin sözcüsü olmalarını diliyorum. Ayrıca bu seçimde bizlere oy vererek destek olan tüm seçmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Türkiye’nin 24 Haziran seçimleri sonrası yeni bir yönetim sistemine geçtiğini belirten Koçak “Ayrıştırıcı ve ötekileştirici değil, kucaklayıcı ve bütünleyici bir yönetim anlayışının benimsenmesi gerekiyor. Bir kişiyi, bir partiyi, bir grubu değil, 81 milyonun tamamını kucaklayan bir yaklaşım ortaya konmasını bekliyoruz” dedi.
Parti olarak seçimlerde genel anlamda bekledikleri neticeyi göremediklerini belirten Koçak, bu nedenle sonuçları titiz bir şekilde değerlendirmeye başladıklarını söyledi.
Koçak, “Önümüzdeki günlerde de hızlı bir şekilde il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, Genel İdare Kurulumuz ayrı ayrı toplanacak ve sonuçları bütün yönleriyle ele alacaklardır. Artılarımız olduğu kadar eksilerimizi, doğrularımız olduğu kadar eksiklerimizi dürüst ve samimi bir şekilde masaya yatıracağız. Kendi payımıza en doğru değerlendirmeleri yaparak, milletimizle en hızlı ve en geniş şekilde kucaklaşmanın yollarını aramaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için seçimler bir sonuç değil, bir başlangıçtır” dedi.
Hiçbir mazeretin başarının yerini tutmayacağını ancak seçimlerin ise anormal şartlar altında yapıldığının da unutulmaması gerektiğini ifade eden Koçak, “Seçimler OHAL uygulaması altında gerçekleştirildi. Ağır bir kamplaştırma ve kutuplaştırma siyaseti yürütüldü. İktidar her türlü devlet imkânını kullanırken, birçok yerde Saadet Partimizin bayrak asmasına bile izin verilmedi. Yasal hakkımız olmasına rağmen asılan bayraklar da belediye zabıtaları tarafından zorla indirildi. Partimiz saldırıya uğradı. Her türlü gerçek dışı, haksız iftira ve propagandaya maruz bırakıldı. Medya iktidar mensuplarına ekranlarını ve sayfalarını sınırsız bir şekilde açarken Saadet Partimiz yok sayıldı. Bütün bunlara rağmen böyle bir ortamda asaletini bozmadan, canla başla çalışan ve her seçim bölgesinde en büyük gayret ve fedakârlığı ortaya koyan bütün adaylarımızı ve parti mensuplarımızı bir kez daha tebrik ediyor, kutluyorum” dedi.
Seçim sonuçları ne olursa olsun gösterdikleri duruş ile partilerinin toplumda makul bir çoğunluğun takdirini kazandıklarını ifade eden Koçak, sözlerine şöyle devam etti: “Saadet Partisi, yürüttüğü ilkeler siyaseti ile toplumda yaşanması muhtemel derin kırılma ve kutuplaşmaları engellemiştir. Bundan sonra da aynı duyarlılık ve hassasiyet ile inandığı doğruları korkusuzca söylemeye devam edecektir. Kınayanların kınamasına aldırmadan hayra motor, şerre fren olma çabasını kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Popülist siyasete uymuyor diye hakikati söylemekten asla geri durmayacaktır. Hep söylediğimiz gibi, bizim derdimiz makam derdi değil, vatan derdidir.”
Seçim sürecinde partilerine yönelik, ‘Saadet’in oyları CHP’ye gidecek’ yönündeki ifadelerin seçim sonrasında da devam ettirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Koçak, “Bu tamamen gerçek dışı bir hezeyandır. Gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Peki, neden Saadet Partisi hedef alınmaya devam ediliyor? Neden Saadet Partisi ile uğraştıkları kadar hiçbir parti ile uğraşmıyorlar? Çünkü Saadet Partisi onların vicdan aynasıdır. Kalplerinde var olan pişmanlıklarına dokunmaktadır. Saadet sussa mesele kalmayacak zannediyorlar. Bunu bastırmanın çabası ile üzerimize geliyorlar” dedi.
Bir ülkenin üzerine kurulduğu ana sütunlardan olan adalet, ahlak, eğitim ve ekonomide ciddi anlamda tahribat yaşandığına dikkat çeken KOÇAK, bu durumun yeni dönemde odak noktası haline gelmesi gerektiğini belirterek yeni kurulacak hükümete ve Parlamento’ya şu çağrılarda bulundu: “OHAL kaldırılmalıdır. Hukukun üstünlüğü mutlak surette tesis edilmelidir. Etkiden ve önyargıdan arındırılmış bir adalet mekanizması tesis edilmelidir. Temel hak ve özgürlükler teminat altına alınmalı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır. Ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanılmalıdır. Kuvvetler ayrımı prensibi kâmil manada hayata geçirilmelidir. Tüketimi değil, üretimi esas alan bir ekonomik model benimsenmelidir.
Yolsuzluk ve israf ivedi bir şekilde engellenmelidir. Var olan kaynaklar şatafat ve gösterişe değil, üretime dayalı yatırımlara kullanılmalıdır. Çılgın projelere değil, akıllı ve planlı yatırımlara öncelik verilmelidir. Devlet yönetiminde torpil ve iltimas değil, ehliyet ve liyakat esas olmalıdır.
Şahsiyetli bir dış politika izlenmelidir. Uluslararası ilişkilerde çatışma, meydan okuma değil, müzakere esas alınmalıdır. Düşmanların değil, dostların sayısı artıracak bölgesel birlikteliklere önem ve öncelik verilmelidir. İçeride ne kadar birlik olursak dışarıya karşı o kadar güçlü oluruz. İçeride birliğin inşasında da en önemli sorumluluk yöneticilere aittir. En hızlı şekilde milli birlik ve beraberlik süreci başlatılmalıdır. Kardeşlik yurdu bir Türkiye’nin inşası için herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirmelidir.
Saadet Partisi, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hayırlı hizmetleri desteklemeye, bedeli ne olursa olsun ülkemizin aleyhine olan yaklaşımlara karşı da sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.