Koç topun ağzında!

Belediye Başkanı’nın AKP’den ihracı an meselesi:

Daha önce değişik suçlardan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Koç’un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na verilmesinin ardından, AKP ile ilişkisinin önümüzdeki hafta içinde bitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Karacabey'de üç yıldır AKP Belediye Başkanı olarak görev yapan Ergün Koç'la ilgili yargı kararları dökülmeye başlayınca devreye Genel Merkez girdi.

Asliye Ceza Mahkemesi, Ergün Koç'la ilgili üç ayrı dosya üzerinden 5 yıl, 10 ay hapis cezası verdi. Bunun yanı sıra Koç, 05 Temmuz 2012 tarihinde yine Asliye Ceza Mahkemesi'nde bu kez mahkeme kararlarını uygulamamaktan yargılanacak.

Diğer taraftan da Sulh Ceza Mahkemesi'nde 10 Ekim 2012 tarihinde iki ayrı dosya üzerinden ayrı ayrı hesap verecek olan Başkan Koç’un durumunun hukuksal açıdan da iyi olmadığı dillendiriliyor.

AKP İlçe yönetimi dışında geliştiği belirtilen olayların, Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca yürütüldüğü ifade ediliyor.

Mahkeme mahkeme gezen ve hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla AKP’ye büyük zarar verdiği ileri sürülen Koç’un partisinden ihracıyla ilgili çıkacak karardan sonraki gelişmeler şimdiden merak konusu oldu.

Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamıştı!

Konuyla ilgili daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un AKP’den ihracı konusuna açıklık getirmişti.

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Grup Toplantısına katılan Mustafakemalpaşa AKP yöneticilerini özel odasında kabul etmiş ve söz Karacabey Belediyesi’ndeki sıkıntılara gelince doku uyuşmazlığı yaşandığına ve Ergün Koç’un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildiğine dikkat çekmişti.

Kamuoyuna yansıyan ve üzerinden 20 gün geçmesine karşın yalanlanamayan ihraçla ilgili Başkan Koç’un bugüne değin hiç açıklama yapmaması sonucun kabullenildiği yönünde değerlendiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.