Koç, savunma yaptı

Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı inandırıcı bulunmadı.
Koç, savunma yaptı
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Meltem’in Avcı köşesinde İbrahim Bursalı imzasıyla yer alan “Belediye’yi Kim Yönetiyor” yazısının ardından önce Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu daha sonra da basın açıklaması yaparak kendini savundu.
Belediye’de ayyuka çıkan uygulamaların kamuoyuna taşınmasından sonra, halk arasında büyük tepki görmesinden rahatsız olan Koç, kendini ve arkadaşlarını aklamaya çalıştı, ancak inandırıcı bulunmadı.
Meltem’de çıkan haberlere değil de Belediye’yle ilgili “Avcı” köşesindeki yorumlara yanıt vermeye çalışan Koç açıklamasında; hakkındaki eleştirileri her zamanki gibi “Yalan, yanlı, asılsız ve karalama” diye nitelendirdi.
Savunma yaparken bir hayli zorlanan ve sinirli görünen Ergün Koç, “Belediye kanunlar ile yönetilir. Hiçbir daire amiri, bir başka amiri etki altına alamaz. Kurulması planlanan çimento fabrikası belediyenin yetki ve sorumluluk sahası dışındadır. Belediye Başkan’ı olarak hiçbir yetkimin bulunmadığı ve başka kurumları ilgilendiren konulara müdahil olmam söz konusu değildir.
15 Kasım 2006 tarih ve 6665 sayılı Encümen kararıyla, Kademe Amirliği’nde çürümeye terk edilen ve ekonomik ömrü bulunmayan demir hurdaları için piyasa araştırması yaparak, en yüksek fiyatı veren Bahattin Demir’e satılmıştır. Bu konu, Sinan Beyhan isimli vatandaşın isteği doğrultusunda adli yargıya intikal etmiş ve takipsizlik kararı verilmiştir.
Zabıta ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri zaman zaman ilçemizdeki birahaneleri asayiş açısından denetime tabi tutulmaktadır. Yasalara aykırılığı tespit edilen konular Kaymakamlıktan Belediye’ye geldikten sonra encümenimizce karara bağlanır.
2006 yılı Ramazan Bayramı’nda bir adet bilgisayar çalındığı doğrudur ve adli makamlarca tahkikat sürdürülmektedir.
Kaçak inşaatlar konusunda yasa hükümleri etkin ve kararlı bir şekilde uygulanmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Belediye Başkanı’nın görev ve sorumlulukları belirlenmiştir. Atamalara yetkili olan ve ita amiri belediye başkanıdır. Belediye’nin sosyal işleri de yasal yönden yazı işleri müdürlüğü tarafından hazırlanır ve belediye başkanının onayına sunulur. Karar verildikten sonra, bürokratik işlemler yine yazı işleri müdürlüğünce yürütülür.
Karacabeyspor Dernekler Kanunu çerçevesinde yönetilir ve her yıl ilgili kurumlarca denetlenir. Gelir ve gider beyanları, her yıl Nisan ayında Karacabey Kaymakamlığı’na sunulur.
Kimin hangi görevde bulunacağına yasal çerçevede Belediye Başkanı olarak ben karar veririm. Yazı İşleri vekaleten yürütülmektedir. İlgili müdür maaşını Yazı İşleri Müdürlüğü’nden değil, Su İşleri Müdürlüğü’nden almaktadır.
Yeniköy’de 15 bin kişiye iş imkânı verecek tersane konusunda yatırımcılar Karacabey’e geldi. ÇED Raporu almak için toplantılar düzenlendi. Ancak Bayramdere, Boğazköy ve Kurşunlu halkı tarafından tersane yatırımı reddedildi” dedi.
Koç, Şaban Önen’in uyarısıyla, “Belediye mi Padişah Sarayı mı?” yazısıyla ilgili eleştirilere açıklık getirdi. Burasının ayda bir yapılan toplantılarda ara verilince meclis üyelerinin rahatlıkla dinlenebilmesi için donatıldığını belirten Başkan Koç, bol bol şov yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.