Koç, denetimleri sürdürüyor

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, rutin denetimlerini bu haftada sürdürdü. Çalışmaları yerinde gören Koç, vatandaşlardan öneri almayı ihmal etmedi.

Başkan Koç'un, Destek hizmetler Müdürü Numan Nerse ve Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy ile birlikte önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilk durağı Otogar önünde tamamlanan parke taş çalışması oldu.

Özverili çalışmalarından ötürü parka taşı işçilerine teşekkürlerini ileten Başkan Koç, çevre esnafıyla da sohbet etme fırsatı buldu. Yapılan yatırımları vatandaşın koruması gerektiğini belirten Koç, “Bugüne kadar yaklaşık 350 bin metrekare parke taş döşemesi tamamlandı. Yakın zamanda görüldüğü gibi Otogarın önünden geçen cadde ile Adliye Sarayı'na giden caddelerin de tamamlanmasıyla 400 bin metrekare parke taş döşemesi tamamlanmış olacak. Son derece modern ve kullanışlı olan parke taşlarımızla Karacabey sokakları daha çağdaş görünecek” dedi.

Destek Hizmet Müdürü Numan Nesre ise, Bayrama kadar çalışmaların sona ereceğini kaydetti.

Başkan Koç'un ikinci durağı Yeni Mahalle oldu. Özellikle dar ve kaldırımsız sokakların, olumsuz etken olduğunu belirten Koç, “Yaz başında bizleri düşündüren esas yer burasıydı. Geçmişten bu güne eksiği çok fazla. Zamanında bilinçsiz, geleceği düşünülmeden alınmış kararların sonucu sokaklar bu hale geldi. Henüz yaz ortalarında olmamıza rağmen çoğunluğu bitirdik. Yama yapılması gereken yerlerde gerekli tadilatı yaptık. Bu zamana kadar hiç asfaltlanmamış sokaklarımızı geçen yıl olduğu gibi bu yılda asfaltlama imkanı bulduk. Doğalgaz hattı döşenecek bazı sokaklarda, yollar tekrar tekrar kazılmasın diye bekliyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlandığı takdirde bizde bu yerlerde düğmeye derhal basacağız. Vatandaşımızdan sadece bu noktada anlayış bekliyoruz” dedi.

Yenimahalle halkından görüş ve öneri alan Başkan Koç, yeni yapılan ve “Kimileri var 2-3 günde gecekondu yapıyor, bizde 2-3 günde parkkondu yapıyoruz” diye bahsettiği parkları dolaştı. Vatandaştan gelen talepler doğrultusunda bu yerlerdeki kamelya sayısını arttırdıklarını dile getiren Koç, insanlara akşamları ailece vakit geçirecekleri alanlar yaparak evlerinden dışarı çıkmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Her mahalle, her köy, her sokak bizim için önemli. İmkanlar dahilinde hepsinde bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan ve beraberindekilerin son durağı ise ilçe halkı tarafından merakla beklenen Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkı oldu. İçerisinde Aqua Park'tan, Karting alanı, kayıkhane, seyirtepeleri, tenis kortu, basket sahası gibi çeşitli branşlarda oyun sahalarının yer aldığı spor kompleksi, piknik alanları, kafeteryalar, köprüler ve botanik bahçeler olacağı belirtilen park özellikle gençlerin gözde mekanı olması bekleniyor. Park ile ilgili Karacabey Belediye Başkanlığı'nın sosyal medyada yayınladığı tanıtım filmi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken Başkan Koç yaptığı açıklamada 29 Ekime kadar yüzde 75'ini bitireceklerini ve bu yüzden ekiplerin her gün aralıksız çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.