KMTAL’li öğretmenler dezenfektasyon cihazı üretti

Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüs (Covid-19) sürecinde sensörlü temassız el dezenfektasyon cihazı üretimine başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hikmet Tetik, “Dünya’yı saran korona virüsün yayılmaması ve gerekli tedbirlerin alınması adına, okullarımızda ve diğer bütün kurumlarımızda kullanılmak üzere okul idaresi olarak Endüstriyel Otomasyon Alanı öğretmenlerimizle birlikte temassız el dezenfektasyon cihazının üretimine başladık. Okulumuz döner sermayesinde satışı yapılacak olan ve düşük maliyetle planlanan dezenfektan cihazının taşınabilir elektrikli veya şarjlı modeli de istenildiğinde üretimi yapılabilecektir.” dedi.

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, bu konuda okul idaresi ve öğretmenlerini tebrik ederek, “Salgınla mücadele noktasında her gün çalışarak daha ne yapabiliriz sorusunu soruyoruz. Meslek liselerindeki öğretmen ve öğrencilerimiz bu sorunun cevabını çok çalışarak vermeye devam ediyor. Son olarak geliştirdikleri sensörlü el dezenfektan cihazıyla sahaya indiler. Okulumuzun, idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.