KMTAL öğrencilerine mesleki protokol

Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Demirci Marangoz ve Benzerleri Odası, eğitim alanında ilk protokollerini imzaladı.
Demirci Marangoz ve Benzerleri Odası Nedim Sındıran, Okul Müdürü Hikmet Tetik ile birlikte imzaladıkları protokol hakkında bilgi verdi. Sındıran, imzalanan protokolle; öğrencilere meslek ahlakı, insan sağlığı, iş güvenliği, kalite, çevre gibi konularda duyarlılık kazandırmayı, öğrencilere işletmelerde, iş ve meslek yaşamında iş disiplininin, insan ilişkilerinin önemini gözlem yaparak kavrama fırsatı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sındıran, bunun yanı sıra; geziler sayesinde öğrencileri kapalı kapılar ardında değil, sınıfın sıkıcı havasından kurtarıp, sevinerek katılımları sağlamayı, bu şekilde doğrudan bilgi ve tecrübeye ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı. Sındıran ayrıca; öğrencinin birçok duyu organını devreye sokarak, daha sağlam ve kalıcı bilgiler oluşturmak istediklerini kaydetti.
Oda Başkanı Nedim Sındıran; bu protokol kapsamında 3 yıl süre ile Ağaç İşleme Makinesi Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, Automechanıka İstanbul Fuarı ile Wın Eurasıa Automation İstanbul (İmalat Endüstrisinin kazandıran fuarlarına) Fuarları’na öğrencilerin katılımının sağlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Okul Müdür Hikmet Tetik ise; bu protokolün 9 Ekim 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası arasında imzalanan ‘Okul-Sanayi işbirliği İstanbul modeli’ protokolü ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin dayanak oluşturduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.