“Kıyamam” okurların beğenisine sunuldu!

Karacabey Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hakan Cucunel, dört yılda yazdığı tüm öykülerini bir kitapta topladı.
Öykü ve şiirleriyle girdiği çeşitli yarışmalarda elde ettiği parlak sonuçlarla dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Hakan Cucunel, “Kıyamam” adlı yapıtı ile kitap yazarlığına ilk adımını atmış oldu.
Türkiye çapında düzenlenen “Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması”nın ön seçici kurulunda dört yıldır görev yapmakta olan Cucunel, ‘Kıyamam” adlı ilk öykü kitabını geçen ay okurlarının beğenisine sundu.
Güncel Sanat Edebiyat Dergisi’nde pek çok şiiri ve öyküsü yayımlanan Cucunel, ilk eserinde, son dört yıl içinde yazdığı öykülerinin yer aldığını söyledi.
Hakan Cucunel, “Kıyamam” adlı kitabında yer alan Ümit Çavuş ve Kar adlı öykülerinde, PKK terörünün yaşattığı acıları anlatmaya çalıştığını ve bu çalışmaları yaparken de genellikle Doğu Anadolu’daki askerlik görevi sırasında yaşadığı deneyimlerimden yararlandığını ifade etti. Cucunel’in, kitabında yer verdiği diğer öykülerinde ise yaşamın farklı alanlarındaki orta sınıf insanının duygularını, çelişkilerini ve çatışmalarını görebilirsiniz.
Hakan Cucunel kimdir?
1975 Kars doğumlu. İzmir Çınarlı Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Aynı yıl Polatlı’da Türkçe Öğretmeni olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkçe’nin Eğitim ve Öğretimi Ana Bilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans tez konusunu, “Türk Dil Devriminin Ulus Devlet Olma Sürecine Katkısı” olarak seçti. Tez çalışmaları sırasında Emin Özdemir, Aydın Köksal, Şerafettin Turan gibi değerleri tanıma ve inceleme fırsatı buldu.
Tezinde; Osmanlı Devleti’nin, ümmet/reaya niteliğindeki insan kitlelerini yönettiğini anlattı. Bu toplumdan ulus-devlet örgütlenmesinin gerçekleşebilmesi için dil devriminin vazgeçilmez bir önem taşıdığını savundu.
2005 yılında doğu hizmeti için Iğdır’a gitti. Aynı yıl Tunceli Hozat’ta kısa dönem askerlik görevini yaptı. 2008 yılında Bursa Karacabey’e tayini çıktı. Halen Karacabey Anadolu Lisesinde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
2011 yılındaki Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda, “Dev Kenan” adlı öyküsü mansiyona uygun görüldü.
2012 yılında aynı yarışmada, “Akif ve Cafer” adlı öyküsü 4. seçildi.
2012 yılında Hüseyin Köycüoğlu Şiir Yarışması’nda “Su Sesi” adlı şiiri övgüye değer bulundu.
2013 yılında Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda “Nuri Lef Lef” adlı öyküsü 1. oldu.
2013 yılında Alanya Güncel Sanat Dergisi’nin Kaygusuz Abdal Öykü Yarışması’nda, “Çirkin Çocuklar” adlı öyküsü 4.’lüğü aldı.
2013 Alanya Güncel Sanat Dergisi’nde “Türk Toplumunda Deli Tipinin Algılanması” konusunda bir araştırma yazısı yayımlandı.
2016 Güncel Sanat Öykü Yarışması’nda “Kıyamam” adlı öyküsü Kızıl Kule ödülü aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.