“Kıyakçılık” tartışması

Müdürler A.Ş. Sunar:
Mustafakemalpaşa Çıraklık Okulu’ndaki sınavlarda gözcülük görevine bir şube müdürünün eşine sekiz kez görev verilmesi şaşkınlık yarattı.
Çıraklık okulundaki öğretmenlere bile üç yada dört kez görev verilirken, Haziran ayında şube müdürünün eşine sekiz kez görev verilmesini tepkilere yol açtı.
Durumdan şikayetçi olanlar, “Okulda Şubat, Haziran ile Eylül ayları dönemlerinde ustalık ve kalfalık sınavları bir yılda üç kez yapılıyor. Bir görev 5 saat, 5×8 =40 saat,  40×6=240 TL ücret almasına neden oluyor. Oysa bunu her öğretmen yapar. Bunun adı ‘Okul Müdürü’nün Şube Müdürü’ne kıyak’tan başka bir şey değildir. Yapılan bu olayın şube müdürüne yalakalıktan başka bir açıklaması yoktur.
Oysa bu görev her öğretmene eşit dağıtılmalıdır. Endüstri Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi bizlere yakın iken, Sağlık Meslek Lisesi’nden şube müdürünün eşine bu kayırmacılık neden yapılır? 2 yıldır aynı kayırmacılığın yapıldığını görüyoruz. Bu haksızlığın yetkililer ve kamuoyunca bilinmesini istedik. Yetkililer ücret bordrolarına baktığında gerçeği tüm ayrıntılarıyla birlikte görebilecekler” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.