Kitap okumuyorsanız, çocuğunuza “Oku” diyemezsiniz!

Emin Dingin'den velilere anlamlı dersler:

Yoğun ilgi nedeniyle velilere teşekkür eden Dingin, “Sizleri ya para, ya da çocuğunuzun yaramazlığı için okula çağrılıyorlar. Belki böyle güzel şeyler için çağrılmaya alışık değilsiniz. Ancak, biz bunu aşacağız. Artık velilerimiz sadece para ve şikayet için okula çağrılmayacak” dedi.
    Muhsin Özdamar İlk ve Ortaokulu'nun son yıllarda büyük bir çıkış yakaladığına dikkat çeken Emin Dingin, “Bu başarıda büyük paya sahip olan Okul Müdürü Mesut Şinasi Eren ile öğretmenlere ve tüm öğrenci velilerine teşekkür ederim. Başarıyı yalnızca okuldan beklemek yanlıştır. Eğitimin paydaşları olan okul, veli ve öğretmen iş birliğiyle başarı çıtası daha da yükselecektir” diye konuştu.
    Çocuklarla iletişim kurmanın öneminden bahseden Dingin, anne ve babaların çocuklarıyla birer büyük insan gibi konuşmasını, onlarla dertleşmesini, istek ve sıkıntılarını dinlemelerini istedi. Çocukların doğru yetiştirilmesi için anne ve babanın model olduğunu belirten Dingin, “Bu çocuklar bizden önce sizin çocuklarınız. Onlara iyi örnek ve model olmalısınız. Kitap okumadığınız halde çocuğunuza 'kitap oku', diş fırçalamadığınız halde ona 'dişini fırçala' diyemezsiniz. Siz kitap okuyun, onun önünde dişinizi fırçalayın ki o da yapsın. Çocuğa, git odana ders çalış diyerek kendiniz televizyon başına geçip Fatmagül'ün Suçu Ne dizisini izlerseniz bu şekilde model olamazsınız” şeklinde konuştu.
    Daha sonra velilerden gelen sorulara yanıt veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, ek bina yapım sürecinin devam ettiğini ve konunun takipçisi olduklarını kaydetti. Dingin, 2013 yılında öğrencilerin yeni binalarında ders göreceklerinin de müjdesini verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.