Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri’ne yoğun ilgi

* Karacabey’de açılışı gerçekleştirilen Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri’nin 14 Ekim 2018 Pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Karacabey’de üçüncüsü düzenlenen ve halkın büyük ilgi gösterdiği, “Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri”nin açılışı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. Karacabey Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinliğin, 14 Ekim 2018 Pazar gününe kadar devam edeceği duyuruldu.
Karacabey Belediyesi’nin; ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak amacıyla düzenlediği ve 14 Ekim’e kadar sürecek olan Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri’nin açılışı, Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.
Açılışa; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, siyasiler, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bugün geleneksel hale getirdiğimiz Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri etkinliğimizi bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Başlattığımız kitap okuma etkinliği ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza örnek olmaya çalışırken, bu yavrularımızı şimdide okuduğu kitapların yazarları ile buluşturacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Bilindiği üzere Karacabey Belediyesi olarak kitap okumaya büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizle birlikte ‘Başkanımla Okuyorum’ etkinlikleri gerçekleştirdik ve bunun finalini de Türkiye’de ilk olacak şekilde ilçe stadımızda 10 bin öğrencimizle birlikte kitap okuyarak tamamladık. Özellikle gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanması için çalışmalar yapıyoruz. Ülkeler, devletler ve milletler arası bir yarış var. Bu yarışı kaybetmemek için kitap okumaya önem vermeliyiz. Çünkü kitap okuyan insan her zaman farklıdır.
Bunun yanında, yöresel ürünler üzerine açtığımız bir diğer alanda ise geleneksel yöremizin ürünlerini bir kez daha halkla buluşturuyoruz. Katılım gösteren, emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Özkan’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen protokol, ardından kitap stantlarını gezdi ve öğrencilere ücretsiz kitap dağıttı.
Yöresel ürünler stantlarının gezildiği sırada üreticiler, misafirlere yaptıkları ürünleri tattırırken, vatandaşlar da bu bölüme yoğun ilgi gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.