KISA…KISA…

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

SEÇİM…
Bir seçimi bile yüzüne gözüne bulaştıran, beceremeyen bir iktidar. Yenilgi ardından peşpeşe gelen parti içi baskı, partinin ekonomik gücünü yüklenen rantçılara yenik düşüp seçim yenileten bir iktidar. Akp, Türkiye’yi hiç yönetemedi zaten. Kurulduğundan 2015’e dek BOP’un, özerkliğin, açılımın projelerini gerçekleştirdi. 2015’de Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Güçleri ülke bütünlüğünü tehlikeye atan bu projelere “dur” dedi. Ancak rantçılık, Halkın değerlerini peşkeş çekme, satıp savma sürdü. Ekonomi dibe vurdu.
Akp, Türkiye ‘yi “Tek Başına” yönetemez!
İMAMOĞLU…
Ayakkabı boyacısı emekçiye gidip “At bir cila” deriz ya! Bir ayda parlatıldı. Lozan Antlaşması’na göre yalnızca bir Ortodoks kilisesinin ötesinde başka bir görevi olmayan kilise kendisini “Ukrayna Ortodoks Kilisesine” bağlayan karar aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına göre suç bu karara karşın (iktidarda suçlu,sessiz kalarak) İmamoğlu ilk kez burayı ziyaret etti! Yani Atatürk ‘ün antlaşmaya koydurduğu kararı umursamadı.
Ardından ABD ile 9 maddelik gizli anlaşma imzalamış. Ermeni açılımının mimarı, Ulusal Bayramların hastalık hastası Abdullah Gül ‘e “sesiniz daha gür çıksın ” dedi! Durmadı. S-400 füze alımına dil uzattı. Yetinmedi, Yunanistan basınına demeç verdi. Yunan Basını şu başlığı attı.” Bir Pontus Rumu İstanbul ‘u yönetecek”, gıkı çıkmadı!
Geçen gece bir TV kanalında din-iman-oruç üzerinden seçimlerin adaletsizce iptal edilmesi dini kullanan bir Akp’li gibi anlattı!
1990’larda Recep Tayyip Erdoğan ve bazı Belediye Başkanlarının dillendirdiği “Kentlere Özerklik” adlı AB tasarısına sarıldı.
İmamoğlu; Akp’ye karşı çözüm değil, bir Amerikan-AB projesidir!
KARASULARIMIZ….
ABD, küstahça kendi karasularımızda aradığımız hidrokarbon gazı ve doğal gaza karşı “yapamazsınız” dedi. İktidar “kınım kınım kınamaktan gayrı” ses çıkaramadı. Peki iktidarın bu pısırıklığına muhalefet ses etti mi? Türkiye ‘nin çıkarlarını koruyacaksın Eeeeyyy İktidar diyebildi mi?
Diyemezler, ikiside diyemez. Onların kavgası Türkiye ‘nin çıkarları değil ,RANT paylaşımı!
İSTANBUL…
Neden seçim yenileniyor? Akp ve içindeki rantçılar hazmedemediği için. Kim bu rantçılar? Akp’yi iktidar tutmak isteyen bir zümre, cemaat ve tarikatlar.
Millet İttifakı neden yenilenmesini istemiyor? 17 milyonluk kentin rantından yararlanacak sistem partileri oldukları için onlarında dayandıkları bir zümre var. Ayrıca seçimlerde “Demokrasi gereği ” oy veren Hdp’de nemalanma peşinde. Yoksa Chp İstanbul İl Başkanının bir Hdp’liye İski yönetimi için görüşmesi tesadüf mü? Ayrıca bir İl Başkanının haddi mi? Hani Akp’li İl ve İlçe Başkanlarının ceplerinde işe alınacakların listesi olduğu iddiaları vardı ya… Aynısı meğer Kaftancıoğlu’nun cebindede varmış.
Kısacası Dostlar; bugünün Akp’si ile Chp’sinin,İyi Partisinin,Mhp’sinin hiç farkları yok;
Amaç tamamen duygusal! $$$

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.