KISA KISA, GAYRİMİLLİ İKTİDAR AKP

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

BÜROKRASİ……
“Milletvekili işadamını alıp geliyor. İsteğini iletiyor, inceliyoruz. “Yasal olarak mümkün değil ” deyince kıyamet kopuyor. “Ne yasası, yasa biziz, biz gidersek siz o koltuklarda oturamazsınız. Ne istiyorsak yapacaksınız” diye tepki gösteriyorlar. ”
“Baskıyla iş yapmaya zorluyorlar. Arkadaşlar da başımız belaya girecek diye itiraz ediyor. İş olmayınca da bakana, partiye, Beştepe’ye şikayet ediyorlar. Suçlamalar haksız. ”
“Birileri milyonlar kazanacak diye biz mahkemelerde sürünmek istemiyoruz. Bugünün yarını da var. Akp giderse bu işleri yaptırmak isteyenler yüzümüze bile bakmazlar.”
Bürokrasi bu durumda. Bürokrasi korku içinde. Bürokratlar sindirilmiş ve Akp’nin iktidardan gidici olduğunu biliyor. Peki yalnız bürokratlar mı mahkemelerde sürünecek? Elbette hayır, aracı kişi ve yönetici kim varsa onlarda mahkemelerde hesap verecek. Biline….
TOPLUMSAL AHLAK……
Akp’nin en büyük özelliklerinden biri dini “silah olarak” kullanması. Sözde sığındıkları en büyük liman, ahlak. 16 yıldır iktidarda olan Akp ile Türkiyemizin getirildiği ahlaki durum inanılmaz. Boşanma oranları %38 artmış. Fuhuş % 790 artmış. Çocuklara cinsel istismar % 434 artmış. (Bir kereden birşey olmaz diyen Bakanımız var, çok şükür ! ). Kadına şiddet % 1400 artmış. Cinayet oranı % 261 artmış. Cinsel taciz % 449 artmış. Uyuşturucu bağımlılığı % 678 artmış. (12 yaşın altına bu iktidarla indi.)
Dinimizi yani İslamı “ahlak” olarak kullanmak, iki sapkın ve meczup profesör bozuntusu, iki soysuz cemaat ya da tarikat şeyhinin ağzına bakan bir iktidarla Toplumsal Ahlak elden gitmiş.
YAPAY KAHRAMAN……
“Reis bizi Münbiç’e götür, Afrin kesmedi ” pankartını asan Gençlik Kolları, biliyormu ki ; iktidarları döneminde “askere gitmemek için” rapor almaya çalışanlar 150 bine ulaştı.
Akp hükümetinin, Akp yöneticilerinin ne Suriye’ye düzenlenen operasyonlarda, ne Rusya ile düzeltilen ilişkilerde, ne Irak ile askeri koordinasyonda, ne İran’ın bölgesel işbirliğine ikna edilmesinde “GRAM” katkısı yoktur.
Dolayısıyla Akp’lilerin “Hayali Kahraman” ya da “Yapay Kahraman ” yaratmaya çalışması hezeyandır, kendini bilmezliktir. Hatta halkı aldatmaktır, göz boyamaktır. Özellikle “oy oranımız arttı” diyerek Afrin Zaferine sahip çıkmaya çalışmak aymazlıktır, o Türkiye Cumhuriyetinin Zaferidir. Ona katkıda bulunanları bilen biliyor, bilmeyenler araştırıp öğrenebilir.
GELECEĞİMİZİ ZEHİRLİYORLAR….
Akp özel yasa ile Cargill’e tanıdığı haklarla Halkını zehirleyen iktidardır. “Efendim bizden önce vardı” demekle bümbüyük olan günahı gizleyemezler. Şekeri doğal yol ile almak yerine yapay ve katkılı aldırtan tüm yasa, yönetmelik ve uygulamalar Akp’nindir.
12 Bilim insanının “oy çokluğu” ile aldığı “NBŞ zehirdir” raporunu görmezden gelmiş, haşır altı etmiştir. NBŞ’de civa tehlikesi olduğu raporda yer almaktadır. Sindirilmeden kana karıştığı, aşırı früktoz alımı ile metabolizmada anarşiye yol açtığı kanıtlanmıştır. Yağlanmaya neden olduğu, aşırı yemeyi sağladığı, gut hastalığı riski taşıdığı saptanmıştır. Çocuklarda 7-8 yaş üstü obesite oranı % 9,9 oranında, şişmanlık oranı % 14,6 artmıştır. Orta öğretim çağında ise obezite oranı % 12,4, şişmanlık oranı % 21 artmıştır.
ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER! GELECEĞİMİZE DOKUNMAYIN EFENDİLER! HASTALIKLI KUŞAKLAR BU ÜLKENİN HAKKI DEĞİLDİR EFENDİLER! EMPERYALİZME DAHA ÇOK HİZMET ETMEMEK İÇİN ŞEKER PANCARIMIZA DOKUNMAYIN EFENDİLER!
Bırakın, bu yaratıcı kişiliklerde yetişsinler. Bırakın sorgulayan, dinç insanlar olarak yaşasınlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.