Kış uykusuna yatan çiftçi uyan artık!

 

Allah’tan gelene amenna ama kuldan gelene ne demeli?

Fabrika vurur, işçi vurur, herkes vurur çiftçiye. Mal satan para kazanır ama çiftçi kardeşim uyur. Dolu vurur, zarar görür, tarlasını satar. Tefeciden para alır borcunu öder ama gene uyur. Çiftçi efendi ya, sesini çıkartmaz.

Karacabey’in büyük kısmına geçenlerde dolu vurdu. Hepimiz bu doludan büyük zarar gördük. Allah’tan gelene amenna.

Sayın Milletvekilimiz Önder Matlı, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, Muhalefet Partisi Milletvekilleri Sayın Turhan Tayan ve Sayın İlhan Demiröz, bizzat yerinde inceleme yaptılar.

Hepsine teşekkür ederim. Ama yine uyutulduk. Çünkü İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gittim, Tarım Bakanlığı’ndan gelen yazıya göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarının erteleneceği yönünde. O anda düşündüm, Panko Birlik, Trakya Birlik, özel bankalar, gübre ve ilaç borçlarımız ne olacak?

Hala uyuyalım mı?

Başbakanımız sık sık adaletten, sosyal devletten bahseder. Peki dolunun vurduğu çiftçiye kim yardımcı olacak?

Yıllardan beri zarar ede ede bitmişiz. Ziraat Bankası’ndan, Tarım Kredi’den kredi kullanamaz hale geldik. Tefecilerden, özel bankalardan kredi kullanır durumdayız. Yine uyuyan, sesini çıkarmayan çiftçi olarak artık yeter diyorum. Uyanma zamanı geldi geçiyor.

Peki Sayın Tarım Bakanım ve Milletvekillerim, sosyal devlet bu mu? Adalet bu mu? İnsanları uyutmak istiyorsanız başarıyorsunuz. Özür dilerim ama bunları yazmak zorunda bıraktınız.

“Sen kimsin?” diye soracak olursanız, bende yağış ve doludan en fazla zarar gören mağdur çiftçilerden biriyim.

Karacabey’in Şahin Köyü2nde orta halli çiftçilik yapan ve üç çocuk okutarak hayata tutunmaya çalışan biriyim. Özel bankalardan kredi kullanmak için ÇKS’yi bile eşimin üzerinden yapıp geçimimi sağlamaya çalışıyorum.

Artık çiftçinin uyanma zamanıdır diyorum. Böyle ‘Adalet’ ve ‘Sosyal’ devlet olmaz. Sizin adaletiniz bu ise çiftçi yanmış demektir.

Yağmur vuruyor, dolu vuruyor, yetkililer sadece gövde gösterisi yapıyor.

Çiftçi hala uyanmasın mı?

 

 

                                                                  Ramazan DÜZEN

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.