Kış lastiği uygulaması 16 Aralık’ta başlıyor

Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulamasının 16 Aralık tarihinde başlayacağını açıkladı.
Kış lastiğinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmasını sağlayacağını belirten Başkan Ramazan Bay, Bursa Valiliği’nin kış lastiği uygulamasında yeni bir düzenleme getirdiğini söyledi.
Başkan Bay, ortalama mahallî sıcaklık değerlerinin 1-15 Aralık tarihleri arasında 8.5 derece, 16-31 Aralık 5.7 derece, Ocakta 5.4 derece, Şubatta 6.2 derece ve Martta 8.5 derece olduğunu vurguladı.
Bay, “Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre genelge doğrultusunda Bursa ve ilçelerinde şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulamasının, sıcaklık değerlerinin 7 derecenin altında tespit edildiği 16 Aralık-1 Mart tarihleri arasında uygulanmasına karar verildiği belirtildi. 602 Türk Lirası idari para cezası uygulanacak olan araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine izin verilecektir. Sürücülerin önce kendi sonra diğer sürücü ve vatandaşların can ve mal güvenliğini göz önünde bulundurarak araçlarına kış lastiklerini taktırmaları ve 16 Aralık – 1 Mart tarihleri arasında yapılacak tüm trafik denetimlerinde kış lastiği kontrollerinin yapılacağı hususu kamuoyuna duyurulur” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.