Kırsal mahallelere yatırım hamlesi hız kesmiyor

*Köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan kırsal yörelerde, ‘topyekûn kalkınma’ adına kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yatırımların açılış törenlerini hız kesmeden sürdürüyor.
*Açılışlar dizisine Yeşildere Mahallesi’ndeki, köy hizmet binaları ile düğün salonunun açılışı ile yeni bir halka daha eklediklerini dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan yapısal ve bürokratik uyum sorunlarının süreç içinde giderilmesi ile birlikte, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi’nin büyük ölçekli projeleri de peş peşe hayata geçirmeye başladığını söyledi.

İlçenin 64 kırsal mahallesinde adeta yatırım seferberliği başlattıklarını belirten Karacabey Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan kırsal yörelerde, ‘topyekûn kalkınma’ adına gerçekleştirdiği yatırımlara her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.
Karacabey Belediyesi, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yatırımların açılış törenlerine Yeşildere Mahallesi’ndeki köy hizmet binaları ile düğün salonunun açılışı ile devam etti.
Belediye Başkanı Ali Özkan; Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan yapısal ve bürokratik uyum sorunlarının süreç içinde giderilmesi ile birlikte, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi’nin büyük ölçekli projeleri de bir bir hayata geçirdiğini belirterek, bu sayede kırsaldaki yaşam standardının da her geçen gün daha da yükseldiğini kaydetti.
Açılışa ilgi yoğun oldu
Oldukça geniş bir katlımla gerçekleştirilen açılış töreninde; İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Tarım Müdürü Cemer Erken, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti yöneticileri, resmi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği’ne üye kadınlar ile muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulundu.
Topyekûn Kalkınma
Karacabey’i 85 mahallesi ile birlikte, bambaşka bir görünüme kavuşturacak önemli projeleri; tüm devlet kurumları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Özkan, bu önemli projeler arasında Gölecik ve Yeşildere barajları, 170 Milyon tutarındaki kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu şebekeleri gibi önemli yatırımların ön plana çıktığını ifade etti.
Kalkınmış kentler arasında yer alacak
Tüm ilçe halkı adına elde edilen bu kazanımlardan büyük gurur duyduklarını belirten Özkan, böylesine büyük ölçekli yatırımların ilçeye kazandırılması adına, tüm resmi kurumlar nezdinde girişimlerini de kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizdi.
Başkan Ali Özkan ayrıca; eşsiz ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ile coğrafi konumundan kaynaklanan avantajları sayesinde de ilçe adının kalkınmış kentler arasına yazdırılma hedefine de kararlılıkla ilerlendiği vurgusunda bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.