Kırmızı Et Üreticileri Birliği kuruldu

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde teşkilatlanan “Kırmızı Et Üreticileri Birliği” Karacabey’de kuruldu. 38 kırmızı et üreticisinin kurucu üyeliğini yaptığı birliğin geçici başkanlığını Nuri Karaca üstlendi.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleşen kuruluş toplantısına, Bursa Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Ceylan ve Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çetizli, Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Meclis Başkanı Nuri Karaca, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı’nın yanı sıra 45 kırmızı et üreticisi katıldı.
Yasa gereği, büyükbaş hayvan kesim yapan besicilerin hayvan başına teşvik priminden yararlanması için birliğe zorunlu olarak kayıt yaptırmaları gerektiğine vurgu yapan Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Kırmızı Et Üreticileri Birliği”ni Karacabey’de kurmak için çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Karacabey’de söz konusu birliğin bulunmadığını ve besicilerin İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği üzerinden teşvik primlerinden yararlanabildiklerine dikkat çeken Karaca, birliğin Karacabey’de kurulmasının kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdi. Ziraat Odası olarak birliğin kurulmasında maddi destek sağlayacaklarını belirten Karaca, katılımcılardan birliğin kuruluş üyesi olmasını istedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu hakkında bilgi veren Bursa Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Ceylan ve Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çetizli, birliğin kurulması için gereken desteği sunacaklarını kaydetti.
Besicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından Karacabey’de “Kırmızı Et Üreticileri Birliği”nin kurulmasına karar verildi. 38 kırmızı et üreticisinin kurucu üyeliğini yaptığı birliğin geçici başkanlığını Nuri Karaca üstlenirken, yönetim kurulu, Ahmet Kırmızı, Hayri Elbir, Yusuf Gün, Serdar Ün, Tarfaş A.Ş. adına Yasin Acukcu ve Kazım Yılmaz ile oluştu. Geçici yönetim üyeleri 6 ay sonra yapılacak genel kurula kadar görev yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.