“Kimlik Paylaşım Sistemi” Muhtarlarda

Karacabey Nüfus Müdürlüğü, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçilmesinden sonra beş büyük mahallenin muhtarı ile “Yerleşim Yeri Belgesi”nin verilebilmesi için otomasyon protokolü imzaladı.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde bilgilerin aktarıldığı Elektronik Veri Tabanı’ndan bundan sonra Mahmuriyet, Emirsultan, Karacaahmet, Garipçe ve Yeni Mahalle muhtarlıkları da yararlanabilecek. Bugüne kadar sadece nüfus müdürlüklerinden alınabilen yeni Yerleşim Belgesi, bundan sonra muhtarlıklardan alınabilecek. Karacabey’de uygulamadan ilk yararlanacak olan Mahmuriyet, Emirsultan, Karacaahmet, Garipçe, Yeni Mahalle muhtarları ile İlçe Nüfus Müdürü Huriye Yalın arasındaki protokol önceki gün düzenlenen törenle imzalandı.
Törende konuşan İlçe Nüfus Müdürü Huriye Yalın, tüm Türkiye’de Adres Veri Tabanı’nın elektronik ortama aktarıldığını belirterek, “Bu elektronik ortamdaki adres veri tabanından bundan sonra Mahmuriyet, Emirsultan, Karacaahmet, Garipçe ve Yeni Mahalle muhtarlarımız da yararlanabilecek. Muhtarlarımız, yerleşim yeri belgesi almak isteyen vatandaşlara, onlara vereceğimiz şifre ile sisteme girip bu belgeyi verecekler. Bu sistem vatandaşların daha hızlı hizmet almasını sağlayacak. Şimdilik ilk uygulama altyapısı hazır olan bu beş mahallede başladı” dedi.
Muhtarlarda, yapılan protokol nedeniyle Nüfus Müdürü Huriye Yalın’a teşekkür etti. Muhtarlar kendi olanaklarıyla Kimlik Paylaşım Sistemi’ne dahil olduklarını belirterek, 21 mahallesi bulunan Karacabey’in 16 mahallesinin daha bu sisteme dahil olmadığını hatırlattı. Muhtarlar, Belediye Başkanı’nın daha önce bilgisayar sözü verdiğini hatırlatarak, verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle kırgın olduklarını dile getirdi.
Karacabey’de Mahmuriyet, Emirsultan, Karacaahmet, Garipçe ve Yeni Mahalle’de oturan vatandaşlar yeni yerleşim yeri belgesini kendi muhtarlarından alabilecek. Diğer 16 mahallede oturan vatandaşlar ise Nüfus Müdürlüğü’nden yerleşim yeri belgesini temin edecekler. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçişten sonra İkametgah Belgesi’nin yerini Yerleşim Yeri Belgesi aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.