KİHMED’den öğrencilere burs müjdesi

Karacabey İmam Hatipliler Derneği (KİHMED) tanışma ve buluşma toplantılarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilçedeki okul müdür ve yardımcılarıyla bir araya gelen KİHMED, bu haftada din ve kuran kursu öğretmenleriyle ‘Tanışma Yemeği’nde buluştu.
Öğrencilere burs müjdesinin verildiği, BURFAŞ’ta gerçekleştirilen yemekli toplantıya, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Ak Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabey İlçe Müftüsü Dursun Ayvaz, Karacabey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökmen Güler, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Çatal, KİHMED Başkanı Zeki Demir, KİHMED yönetim kurulu üyeleri, din öğretmenleri, kuran kursu öğretmenleri ve basın mensupları katıldı.
Yemeğin ardından Emin Uyan’ın okuduğu Kuran tilaveti sonrasında söz alan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Çatal, “KİHMED, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bundan sonra sivil toplum ayağını oluşturacak. Özellikle ilçedeki İmam Hatip Lisesi’nin son yıllarda çok ihtiyacı olan fiziksel bina durumunu düzeltmek ve kaliteyi arttırmak gibi önemli fonksiyonları yerine getirmek için KİHMED adı altında bir araya geldik. Derneğimizin Karacabey’li öğrencilerimize müjdesi var. KİHMED tarafından önümüzdeki sene TEOG Sınavı’ndan 400 ile 450 puan alarak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tercih eden öğrencilere aylık 80 TL, 450 puan üzeri alanlara da 150 TL burs verilecek. İlçemizdeki seçmeli dersler konusunda da sıkıntımız var. Bursa’da seçmeli dersler olarak ‘Kuran-ı Kerim’, ‘Dini Temel Bilgiler’ ve ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’nı en az seçen ilçeyiz. Karacabey seçmeli dersler sıralamasında yüzde 6’larda yer alıyor. Bilim Uygulamaları yüzde 70 iken, dini seçmeli derslerin bu denli düşük tercih edilmesi üzücüdür. KİHMED olarak bu olaya ciddiyetle yaklaşıyoruz ve öğrencilerimize bu dersleri sevdirmek ve seçtirmek amacıyla elimizden geleni yapacağız. İmam Hatip Ortaokulu’muzun 317, lisemizin de 420 öğrencisi mevcut. İstatistiklere baktığımızda Karacabeyde’ki toplam ortaokul öğrenci sayısına göre İmam Hatip Ortaokul’lu oranı yüzde 7, Lise olarak da yüzde 10’luk dilimde yer almaktayız. Derneğin kuruluş amaçlarından biri de öğrencilerimizi İmam Hatip Ortaokulu ve Liseleri’ne yönlendirmektir” dedi.
Karacabey İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz ise, “KİHMED’i bir araya getiren manevi değerlerimizdir. Organize olmuş toplumlar, organize olmayan yığınları her zaman yönlendirmiş ve istediklerini aktarmıştır. Okullarda kazanılan okuma-yazma ve diplomanın dışında bizim sahip olmamız gereken ahlaki ve manevi değerlerimiz var. Eğitimde aslolan diploma almak, meslek sahibi olmak değildir. İrfan eğitimiyle beraber insanın kendini yetiştirmesidir. İmam Hatipler’in kuruluş amacı irfanlı ve ihlaslı nesiller yetiştirmektir. Kültürel, manevi değerlerle, günün pozitif bilimlerine sahip olarak kendini yetiştiren, geleceğini ve ülkesini kurtaran, insanlığa hizmet edebilecek nesiller kazandırmak en birinci vazifemizdir. İmam Hatip Lisesi diplomasına sahip olmak yetmiyor, almış olduğumuz manevi terbiyeyle ülkemize ve insanlığa hizmet etmenin gururu içindeyiz. Diplomamızın gereğini yaptığımızı düşündüğümüz için KİHMED olarak bir araya geldik. KİHMED’i kuranlara, destek verenlere canı gönülden teşekkür ediyor ve ülkemize hayırlı nesiller yetiştirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
KİHMED’in Karacabey’e ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, toplumun ve dünyanın düzelmesi sadece insana bağlı. İnsanında Kuran-ı Kerim’de bildirildiği vasıfta olabilmesi için iyi bir eğitimden geçmesi gereklidir. Burada işte İmam Hatip Liseleri’nin ve KİHMED’in önemi bir kez daha orta çıkıyor. Eğitimimizi güçlü bir şekilde gerçekleştirebilirsek bizi yönetecek ve temsil edebilecek özlenen gençliğe de ancak bu şekilde kavuşabiliriz. Dolayısıyla verilen mücadele ve yapılan çalışmalar herşeyin temelidir. İnanıyoruz ki, iyi yetişmiş insanlar çok kötü rejimlerde bile toplum adına sağlıklı sonuçlara alabilir. Halkı iyi bir şekilde idare ederek hizmet edebilirler. Onun için her şeyin başı eğitimdir. Bunun için KİHMED’i önemsiyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Milli Eğitim ve Diyanet Camiasını çok önemsediklerini belirten Zeki Demir, bu iki kurumun vatandaşın eğitimini sağladığını vurguladı. Demir, “Biri gençlerimizi diğeri ise hem gençlerimizi hem yaşlılarımızı eğitiyor. Çalışmalarımızın ana gayesi insan. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. KİHMED, halkla kurumların arasında olan sıkıntıları çözmede yardımcı olmaya çalışacak. Biz birbirimizle yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.
Öğrenciler tarafından din derslerinin seçilmesinin gerektiğine vurgu yapan Zeki Demir, tüm okullarda din derslerinin olması gerektiğini belirtti. Demir, “5 tane kuruluş amacımız var. Birinci ana gayemiz hakikat. Hakikat çok önemli. Birbirimizin fikirlerine saygı duymalıyız. Bölgeciliğe de karşıyız. İnsanları ayrıt etmemeliyiz. İkincisi ise, adalettir. Adil olmak lazım. Adalet herkese lazım. İnana da lazım inanmayana da. Üçüncüsü, merhamet. Merhamet olmadan hiçbir şey olmaz. Merhameti olmayan insan eğitim veremez ve bir şey öğretemez. Dördüncü amacımız ise ehliyet ve riyakat. İşi ehline vermek gerekir. Bilene değil, bilmeyene iş verirsen işi saptırır. Ehil olanların işin başına geçmesi için çaba harcayacağız. Son madde ise, meşveret. Birbirine danışmak, istişare etmek gerekir. Birbirimize danışacağız. Biz bir araya gelirsek kimse bileğimizi bükemez. Biz Karacabey’de denge unsuru olacağız. Ayrıca tanışma toplantılarımızda KİHMED’e sponsorluk yapan Belediye Başkanımız Ali Özkan’a da teşekkürlerimizi iletiyoruz”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.