Kent Konseyi’nde Çayır yeniden başkan

Karacabey Kent Konseyi yeni başkan ve yönetimini önceki gün gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda belirledi.
Belediye Meclis Salonu’nda yapılan kongre sonunda mevcut başkan Mahmut Çayır oy birliğiyle, yönetim kurulu ise oy çokluğuyla yeni dönemde göreve seçildi.
Mahmut Çayır başkanlığındaki yönetim güven tazelerken, Olağan Genel Kurul’a CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Rahmi Çanakçı ile Kent Konseyi üyeleri katıldı.
‘İlçemize faydalı projeler üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz’
Olağan Genel Kurul’da konuşan Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, göreve geldikleri 22 Temmuz 2014 yılından bu yana Karacabey’in gelişmesine katkı sunmak adına çalıştıklarını vurguladı. Olağan Genel Kurul’a katılımın az olmasına üzüldüklerini belirten Çayır, şu ifadelere yer verdi: “22 Temmuz 2014 tarihinde genel kurul yaparak göreve başladık. Karacabey Kent Konseyi’ne tahsis edilen hizmet ofislerini belediyemizle işbirliği içerisinde tamamlayarak çalışmalarımıza uygun hale getirdik. Karacabey’e yerinden yönetim anlayışı ile hizmet vererek kaliteyi esas alan, dinamik, insan merkezli, güvenilir, öngörülü, hoşgörülü, ihtiyaçlara duyarlı bir kent haline getirmek için canla başla el birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu hedefimize uygun şekilde Kent Konseyi’ni ilçemize faydalı bir sosyal sorumluluk projeler alanı haline getirmeyi hedefledik, sivil toplum kuruluşları ile halkımızı burada buluşturarak faydalı projeler üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz.
Toplumun her kesimine yönelik çağdaş hizmetler sunabilen Kent Konseyi ofislerimizde demokratik katılımı yerel düzeyde yaygınlaştırmak, hemşehrilik bilincini yerleştirmek, uzlaşma kültürünü geliştirmek, ilçemizin tarihi, kültürel, doğal tüm değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri zenginleştirmeye çalışıyoruz.
Bir demokrasi platformu haline getirdiğimiz Kent Konseyimiz, toplumumuzun içinde bulunduğu dengeye de dikkat ederek çizgisini belirlemektedir. Karacabey Kent Konseyi yönetimi; Kadın, Gençlik, Engelli, Ortaokul, Lise, Üniversite, Tüketici ve Mahalle Meclisleri ile 8 Meclis ve 15 Çalışma Grubu’na sahiptir. Çalışma gruplarımızı, değerli genel kurul üyelerimizin de katılımını sağlayarak çalışmalarımızı daha geniş bir şekilde devam ettireceğiz. Bugün yaptığımız genel kurulumuzun bundan sonraki çalışmalarımızda Karacabey’imize, Bursa’mıza, ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim.”
‘Demokrasimize sahip çıkacağız’
15 Temmuz Darbe Girişimi’ne de dikkat çeken Mahmut Çayır, “Ülkemiz çok hassas dönemden geçmektedir. İç ve dış güçler ülkemizin zayıf zamanını kollamaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti içeride kırk yıla yakın bir zamandır PKK terörü ile mücadele ederken, güney komşularımızda istikrarsızlık devam etmekte olup, dış güçler ve sözde müttefiklerimiz sürekli teröre destek olmaktadırlar. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçmekteyiz.
Kent Konseyleri yönetimi tüm çalışma meclisleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimini bu vesile ile bir kez daha protesto ediyoruz. Demokrasimize sahip çıkacağız. FETÖ terör örgütünün kalkıştığı bu darbe girişimini tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de vatandaşlarımızın demokrasi nöbeti günlerce devam etmiş, halkımız tarafından darbe girişimi lanetlenmiştir. 15 Temmuz’da demokrasiye inancımızın ve bağlılığımızın tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz çok özel bir gün olarak ülke tarihine altın harflerle yazılacaktır.” diye konuştu.
Daha sonra divan kurulu seçimi yapıldı. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar başkanlığındaki divanda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Oya Girişgin ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri İbrahim Temel yer aldı.
‘Ziyaretler faaliyet değildir’
Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdinç Özer tarafından okunan faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Ancak oylama öncesinde söz alan Üniversite Meclis Başkanı Burak Aslan, Kent Konseyi’nin Karacabey’in kalkınmasında daha etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Aslan, “Faaliyet raporunu dinlediğimizde ağırlıklı olarak yapılan ziyaretler ya da gelen ziyaretleri görüyoruz. Bunlar bana göre faaliyet değil, etkinliktir. Bu etkinliklerin de olması gerekir. Ama önemli olan Karacabey’in gelişimine yönelik etkin işler yapmak, projeler sunmaktır. Bu nedenle ilçedeki tüm dinamiklerin yanı sıra, halkın da Kent Konseyi’ne destek vermesi ve çalışmalarda yer alması gerekir.” dedi.
Ardından Karacabey Kent Konseyi’nin yeni başkan ve yönetimini belirleyecek seçim yapıldı. Kongreye Mahmut Çayır ve yönetiminin tek listeyle girmesi nedeniyle seçimin açık oylama usulü yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Kongre sonunda Mahmut Çayır oy birliğiyle, yönetim kurulu ise oy çokluğuyla yeni dönemde göreve seçildi. Yönetimde olmasına rağmen genel kurula gelmeyenleri eleştiren bazı üyeler, ret oyu kullandı.
Buna göre Mahmut Çayır başkanlığındaki yeni dönem Karacabey Kent Konseyi’nin 15 kişilik yönetiminde şu isimler yer aldı: Oya Girişgin, Nihal Savaş, Abdullah Yalazı, İsa Coşkunsoy, İbrahim Emir, İbrahim Türk, Özcan Arslan, Serkan Acar, İlhami Kösem, Çetin Ayva, Hüseyin Esemen, Mesut Çoksaygılı, Recep Cömert, Kemalettin Vural, Güllü Bilgin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.