Kent Konseyi hizmete yoğunlaştı

Karacabey Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 22 Temmuz’daki genel kurulun ardından konseyi aktif hale getirdiklerini belirten Mahmut Çayır, hizmet binası açılışının ise Cuma günü gerçekleşeceğini söyledi.
Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Yürütme kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantıda, konseyin çalışmaları hakkında bilgi veren Mahmut Çayır, “22 Temmuz’da göreve seçildik. Görev dağılımının ardından, meclislerimizi oluşturduk. Belediyemiz tarafından tahsis edilen hizmet binamızdaki hazırlıkları tamamladık. Cuma günü saat 14.00’te açılışını gerçekleştireceğiz.
15 kişiden oluşan yürütme kurulumuz var. Yürütme kurulumuzda daha önce konseyde görev alan arkadaşlarımıza da yer verdik. Yıllık çalışma takvimi hazırladık. Sorunları çözümüne yönelik aktif bir çalışma içine girdik. Uyarıcı ve çözüm arayıcı olacağız. Tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak çalışıyor.
Önceliğimizi sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine verdik. ‘Aileyi yaşat ki, dünya yaşasın’ düşüncesiyle 2015 yılı lokomotif projemiz olan ‘Hazinemiz ailemiz’in startını verdik. Çözüm odaklı çalışmalar yapıp aile kavramına vurgu yapmak istiyoruz. Bu kapsamda, Sevgililer Günü’nde lokum veya lokma ikramında bulunacağız. İlkokullarda aileyle ilgili resim, liselerde ise şiir ve kompozisyon yarışması düzenleyeceğiz. Aile temalı bildiriler dağıtacağız. Konferans ve seminerler düzenleyeceğiz. Anne-kız yemek yarışması yapacağız. Aile bağları güçlü örnek aileleri kamuoyuna tanıtacağız. Bunların yanı sıra birçok etkinliğimiz olacak.
Yarın (bugün) saat 13.00’te Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde mahalle muhtarlarımız ile bir araya geleceğiz. İçkili yerler ile ilgili sıkıntıları mercek altına alacağız. Şehir içindeki içkili yerlerin sosyal ve kültürel hayata olumlu, olumsuz yönlerini tartışacağız.
Yıllık çalışma takvimi hazırladık. Sivil toplum kuruluşlarımız ile siyasi partilerimizi ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz sürüyor. Ziyaretlerimizde çalışma takvimimizi sunuyoruz. Fikir alarak planlarımıza dahil ediyoruz.
Kaldırım işgali ile ilgili bir çalışmamız olacak. Kaldırımı işgal eden esnaflarımıza taviz vermeyeceğiz. Bu konuda Karacabey örnek olacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.