Kendinize güvenin!

Kendinize güvenin!
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, yarın başlayacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve 14 Haziran’daki Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile ilgili açıklama yaptı.
İki haftalık zorlu maraton öncesi tüm öğrencilere sınavlarda başarı dileyen Hasan Turhan “Öğrencilerimizin kendilerine güvenmeleri, ailelerin de çocukları üzerinde baskı kurmamaları gerekiyor.
Başarı isteniyorsa, bunların yapılması ön koşuldur. Karacabey’de 4 okulumuzda yapılacak SBS sınavlarında, çevre halkımızın duyarlı olmasını ve gürültüye neden olacak davranışlardan kaçınmalarını istiyoruz” dedi.
Seviye Belirleme Sınavı’nın Cumhuriyet, Ömer Matlı ve Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulları ile Sadık Yılmaz Ticaret Lisesi’nde yapılacağını belirten Turhan, ÖSS’nin ise Bursa’da olacağını kaydetti.
Turhan, Karacabey’de bu yıl 3 bin 475’i SBS, bin 110’u ÖSS olmak üzere toplam 4 bin 585 öğrencinin önümüzdeki iki hafta sonunda sınava gireceklerini duyurdu.
SBS’ye geçen yıl yalnızca 8. sınıfların girdiğine dikkat çeken Turhan, bu dönemde 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin de ter dökeceğini söyledi.
İlk olarak Karacabey’de yarın saat 10.00’da yapılacak 8. sınıflar SBS’ye bin 120 öğrencinin katlacağını belirten Turhan, 130 öğretmenin de sınavlarda görev yapacağını söyledi.
7 Haziran’daki SBS’ye 7. sınıflardan bin 150 öğrencinin katılacağını ve 132 öğretmenin görev alacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, 13 Haziran’da 6. sınıflar için yapılacak sınavda ise bin 220 öğrenci ile 138 öğretmenin görevlendirildiğini bildirdi.
Turhan son olarak da 14 Haziran’daki ÖSS’ye Karacabey’den 607 lise öğrencisi ile dışarıdan da 503 olmak üzere bin 110 kişinin gireceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.