Kaymakam basınla tanıştı

    Göreve başladığı günden bu yana tespit ettiği sorunları basın mensuplarıyla paylaşan Kaymakam Yurtseven, gazeteciler ile fikir alışverişinde bulundu.
    Öncelikle eğitim konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Yurtseven, ikili öğretim sistemini burada gördüğüne dikkat çekti. Yurtseven, “Dış göçten dolayı sınıflarda öğrenci sayısının artığından ikili öğretim sistemine geçilmiş. Birinci hedefimiz fiziki yapıyı geliştirmek. Konuyla ilgili komisyon oluşturacağız. Okul ihtiyacı olan yerlerde arsa bulmaya çalışacağız. Arsa bulunmadığı sürece yaptığımız başvurulara sonuç almamız çok uzun yıllar alacaktır” dedi.
    Belediye'nin gündeminde olan, içkili yerleri şehir dışına taşıması konusuna da değinen Yurtseven, huzurun sağlanması için bu konuya dahil olacağını vurguladı. Çiftçilerin sorunlarının ise ülke genelinde aynı olduğunu belirten Kaymakam Yurtseven, maliyetlerin azaltılması için öncelikle kapalı sulama sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.
    Yurtseven, ilçeye en iyi hizmeti sunmak için sürekli halkın içinde yer alacağını söyledi.
Ahmet Yurtseven kimdir?
Kaymakam Ahmet Yurtseven, 1968 yılında Ankara'nın Kalecik ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale'de tamamladı. Liseyi Çanakkale Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesi'nde 1985 yılında yatılı olarak bitirdi. 1989 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakamlık sınavını kazanarak Kaymakam adaylığına başladı. 3 yıl süren Kaymakam adaylığı sürecinden sonra Sinop'un Erfelek ilçesine atandı. Sırasıyla Rize-Çamlıhemşin, Ağrı-Patnos ilçelerinde Kaymakamlık, Sivas Vali Yardımcılığı, Osmaniye-Düziçi Kaymakamlığı ve Afyon-Dinar Kaymakamlığı görevlerinden sonra Karacabey'e atandı. İyi derecede İngilizce bilen Yurtseven, evli ve 3 çocuk babasıdır.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.