Kaymakam, Avrupa üçüncülerini kutladı

Romanya'da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönen Karacabeyli milli sporcularımız Mehmet Fatih Yağdı ile Ali Tayyip Şahin, dün Kaymakam Ahmet Yurtseven'in konuğu oldu. Kaymakam Yurtseven, başarılarıyla Karacabey'i en iyi şekilde temsil eden milli sporcularımızı ve Antrenörleri Yılmaz Şahin'i ödülle onurlandırdı.
Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Hüseyin Kocatürk, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, HEM Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı ve Atatürk İlk/Orta Okulu Müdürü Mehmet Tanrıverdi'nin de katıldığı ziyarette, spora daha fazla önem verilmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Karacabey'i birçok organizasyonda başarıyla temsil eden Gençlik Spor Kulübü Wushu takımının, tüm engellere rağmen Romanya'dan başarıyla döndüğüne dikkat çeken Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Yılmaz Şahin, Avrupa Şampiyonası'nda büyük haksızlara uğradıklarını iddia etti.
Yarışlardaki adaletsiz uygulamaların sporcularını olumsuz etkilediğini belirten Şahin, “Yine de her şeye rağmen Türkiye takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Yanlış kararlar nedeniyle itirazlarımızı yaptık ama kimi kime şikayet edeceğiz? Maalesef itirazlarımızdan olumlu bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz.
Avrupa Şampiyonası öncesinde ve sonrasında her zaman yanımızda olan, maddi manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Ahmet Yurtseven'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçe sporunun daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Milli sporcuları başarılarından dolayı kutlayan Kaymakam Yurtseven ise, ilçe sporunun gelişmesi için Karacabey'de faaliyet gösteren büyük firmaların desteğine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.
Başarının biraz da ekonomiye bağlı olduğunu dile getiren Yurtseven, “İlçemizdeki bazı büyük firmalarla bu konu üzerinde görüştüm. Kimileri olumlu, kimileri de olumsuz görüş bildirdi. Ancak, Karacabey'in sporda başarılı olması isteniyorsa; başta Belediye olmak üzere Karacabey'in önde gelen kuruluşları elini taşın altına sokmalıdır” diye konuştu.
Kaymakam Yurtseven son olarak da, Gençlik Spor Müdürlüğü'ne ait tesislerin Belediyelere tahsis edilmesi gerektiği, kıt kaynaklarla sporun gelişmesinin zor olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.