Kayışoğlu, Nestle işçilerine destek verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 5. sıradaki Milletvekili Adayı Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Karacabey’de Nestle Fabrikası önünde eylem yapan işçileri yalnız bırakmadı. İşe iade davasını kazanmalarına karşın işe alınmayan işçilerin sorunlarını dinleyen Kayışoğlu, onurlu mücadelenin sürdürülmesini isteyerek destek sözü verdi.
CHP Bursa Milletvekili Adayı Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nestle işçilerini eylem çadırında ziyaret etti. Tek Gıda- İş’e üye oldukları için işten atılan ve 294 gündür direnişte olan Nestle işçileriyle buluşan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hak mücadelesinin tarih boyunca emekçilere kazanım sağladığına vurgu yaptı. Hukukun tıkandığı yerde başlayan mücadelenin bugün için değil, gelecek için de büyük önem taşıdığını dile getiren Kayışoğlu, işçilerin onurlu mücadelesinin yanında olduğunu ve bu direnişin karşılığını bulana değin sürmesini istedi.
Açlık grevi başladı
294 gündür direnişte olan Nestle işçileri dün fabrika önünde açlık grevine başladı.
Açtıkları işe iade davasını kazandıkları halde geri alınmayan işçiler, üçerli gruplar halinde dönüşümlü olarak sürdürecekleri açlık grevini işe geri alınana kadar sürdüreceklerini duyurdu. İşçiler, 24 saat boyunca fabrika önünde kurulan direniş çadırında nöbete devam edecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.