Kayıp Suriyeli çocuk ailesine kavuşturuldu!

Karacabey’de 15 gün önce kaybolan Suriye uyruklu Salih Alasaad bulunarak ailesine kavuştu.

Salih Alasaad, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Gümrük Sınır Kapısı’nda bulunarak ailesine teslim edildi. 13 yaşındaki Salih, çok sevdiği babaannesini görmek için Suriye’ye gitmek istediğini ancak Gümrük Kapısı’nda jandarma tarafından farkedildiğini söyledi.

Karacabey’de ikamet eden Suriye uyruklu 13 yaşındaki Salih Alasaad’ın kayıp olduğunu geçtiğimiz hafta gazetemize gelerek bildiren ve çocuğunun bulunması için ilçe halkına çağrıda bulunan anne Hadra Sıdyaen ile ağabey Muhammed Alasaad, görenlerin ve duyanların insanlık namına 155 Polis İmdat hattını arayarak haber vermelerini istemişti.

İlçede mendil sattığı belirtilen Salih Alasaad’ın, daha önce de kaybolduğunu ve 3 gün sonra İstanbul’da bulunduğu belirten anne Hadra Sıdyaen, bu kez Ekim ayı başında evden çıkan Salih’ten 1 haftadır haber alamadıklarını ve endişe içinde olduklarını söylemişti.

Ardından geçtiğimiz Cuma günü Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ndeki Gümrük Sınır Kapısı’nda jandarma ekipleri tarafından farkedilen Salih Alasaad, yapılan işlemler sonrası Karacabey’deki ailesine teslim edildi.

Oğlunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden anne Hadra Sıdyaen, “Bizleri çok korkuttu ama çok şükür sağ salim yavruma kavuştum. İlgilenen Türk yetkililerine ve duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Çocuğum inşallah bir daha kaybolmayacak.” dedi.

Çok sevdiği babaannesini görmek için Suriye’ye gitmek istediğini belirten Salih Alasaad ise, “Beni babaannem büyüttü. Onu çok özledim. Memleketimi de çok özledim. O yüzden Suriye’ye gitmek istedim ama Jandarma izin vermedi. Bir daha annemin haberi olmadan evden kaçmayacağım.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.