“Katledilişinin 28. yılında Mumcu’yu saygıyla anıyoruz”

CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28 yıldönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Avil açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Gazeteci-Yazar-Hukukçu Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 yılında evinin önünde arabasına kurulan bir bombanın patlamasıyla katledildi. Üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen bu alçak suikastin failleri, azmettirenleri bulunamadı. Tıpkı Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okan suikastlerinde olduğu gibi.

Gazetecilik yaptığı yıllar boyunca kendisini her ortamda önce Atatürkçü olarak tanımlayan Uğur Mumcu, antiemperyalist; yurtsever bir gazeteci olarak demokrasi ve hukukun üstünlüğü için mücadele etmeyi ilke edinmiş; hayatını, halkın gerçekleri öğrenmesi idealine adamıştır. Gerek köşe yazılarında gerekse katıldığı televizyon programlarında cemaat tehlikesine dikkat çekmiş ve ‘Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra General olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar’ demiştir.

Haberlerini titiz araştırmaları sonucunda kanıtlarıyla birlikte kamuoyuna sunan ve bu surette halkın güven ve sevgisini kazanan Uğur Mumcu; her zaman Cumhuriyet, demokrasi, laiklik ve toplumsal barış için mücadele etmiş, üstün tuttuğu bu değerlere karşı oluşabilecek her türlü tehlikenin ortadan kaldırılması için çözümler üretmeye çalışmış ve toplumun kanaat önderlerinden birisi olmuştur. Uğur Mumcu, hukukçu titizliği ile yaptığı araştırmalarda sadece ve sadece hakikatin peşinden koşmuştur. Kalemini hep demokrasiden ve halktan yana kullanmıştır.

Uğur Mumcu öldürülmeden önce ilk kez Türkiye’deki Gladio’yu, devlet içinde o zaman cemaat diye anılan FETÖ örgütlenmesini, Rabıta örgütünün Türkiye’deki faaliyetlerini; güneydoğu sorununda bilinmeyenleri; Papa suikastında ve Abdi İpekçi cinayetlerinde Ağca ve yakın çevresini; hayali ihracatları, uluslararası silah kaçakçılığı ve Türkiye bağlantılarını ortaya çıkarmıştır. Yaptığı hiçbir haberin aksi kanıtlanamamıştır. Devlet, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanları ile ilgili hazırladığı her dosya hayatını riske attığı halde Uğur Mumcu araştırmaya ve yazmaya devam etmiştir.

‘Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi. Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi’ diye bugünlere ve bizlere seslenen Uğur Mumcu unutulmadı. Unutulmayacak. Sesi eserleriyle hep kulaklarımızda yankılanacak. Ve bugünde Cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti mücadelemizin kılavuzu onun söyledikleri, azmi ve inancı olacaktır. Katledilişinin 28’nci yılında demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu’yu ve katledilişinin 20’nci yılında hayatını canı pahasına terör örgütleri ile mücadeleye adayan şehidimiz Gaffar Okan’ı saygıyla anıyor; cinayetlerinin aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasını ümit ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.