Kat yüksekliği tansiyonu yükseltti!

Belediye Meclis Salonu’nda Ergün Koç başkanlığında toplanan meclis üyeleri, gündem dışı gelen önerilerle birlikte 21 maddeyi karara bağladı. Toplantıya SP’li Gürsoy Yıldız dışındaki tüm üyeler katıldı.

            Bir hayli hareketli geçen mecliste kat yüksekliği konusu hararetli tartışmalara neden oldu. İmar Komisyonu’nun aldığı kararları eleştiren Belediye Başkanı Ergün Koç, “İmar konusundaki taleplere onay vermiyorsunuz, ancak başka bir istek olduğunda evet diyorsunuz. Bu nasıl iştir? Siyaha siyah, beyaza beyaz denilmelidir. Kişiye göre karar alınmamalıdır” dedi.

            Kendilerini savunan İmar Komisyonu üyeleri Orhan Güzel, Gönül Avil ve Bülent Şen ise, bugüne kadar aldıkları kararların doğruluğunu dile getirerek ve Başkan’ın konuları karıştırarak çarpıtma yaptığına dikkat çekti.

Kat yüksekliği taleplerini kişilere göre değil, söz konusu yerlere göre değerlendirdiklerini belirten İmar Komisyonu üyeleri, “En doğru kararı vermeye çalışıyoruz. Kimse altında bir şey aramasın. Karacabey, imar konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Verdiğimiz kararları kişi ya da kurumlara göre değil, söz konusu yerin durumuna göre alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hemen hemen her meclis toplantısında tartışmalara neden olan kat yüksekliği konusunun, giderek artan inşaatların sıkıntıları da beraberinde getirdiğine vurgu yapıldı.

Meclis üyeleri, bu şekilde ilçenin yaşanmaz bir hale geldiğine değinerek trafik keşmekeşliğinin de her geçen gün arttığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Ergün Koç, imar uygulamalarında çok ucuz Belediyecilik yaptıklarını söyledi. İnşaat halindeki gelişi güzel çalışmaların trafiği olumsuz yönde çok etkilediğini dile getiren Koç, “Avrupa’da böyle bir sorun yok. Çünkü her apartman altında otopark var. Şunu iddia ediyorum ki, bu ülkede Karacabey Belediyesi kadar otoparktan düşük ücret alan başka bir belediye yok” diye konuştu.

Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul!

Gündemin diğer bir önemli maddesi 2011 yılı Faaliyet Raporu konusuydu. Belediye Başkanı Ergün Koç’un 1 yıllık faaliyetlerini ele alan raporun onaylanmasından önce meclise DP’li Burhan Sevinç başkanlık etti.

            1. Başkan Vekili olarak kürsüye çıkan Sevinç, Faaliyet Raporuyla ilgili konuşmak isteyen tüm meclis üyelerine söz hakkı verdi.

            CHP’li Bülent Fıçıcı, 2011 yılından önce yapılan faaliyetlerin de rapora eklendiğine dikkat çekti. Geçen yıl nezaketen evet oyu verdiklerini dile getiren Fıçıcı, “Ancak Sayın Koç, ertesi gün muhalefetin de çalışmalarına onay verdiğini belirten bir açıklama yaptı. Oysa biz geçen yıl nezaketen evet demiştik. Faaliyet Raporu’nda tenkit ettiğimiz konular çoktu” dedi.

            Faaliyet Raporu’nun geçmiş yıllara göre daha derli toplu hazırlandığına dikkat çeken CHP’li Kazım Ülker, “Ancak Başkan’ın performansını gösteren aydınlatıcı bilgilere yer verilmeliydi. Örneğin herhangi bir konuda hedeflenenin yüzde kaçı gerçekleşmiş ya da gerçekleşmemiş gibi verilerin ortaya sunulması gerekir. Bunlar yapılırken de objektif gözle belirlenmelidir” diye konuştu.

            MHP’li Hüsnü Doğruoğlu da faaliyet raporunun özenle hazırlandığını belirterek, “Görsellik önemlidir. Görsel yönetim tekniklerini kullanarak planlama yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

            Konuşmaların ardından 2011 Faaliyet Raporu; 13 evet oyuna karşın, 9 ret ve 2 çekimser oyla kabul edildi.

Devir işlemleri 3 ay süreyle durduruldu!

Gündemin ikinci maddesinde yer alan, “Servis plakalı araçların devirlerinin kapatılması ile 2012 yılı ücret tarifesi değişikliği” konusu da toplantının önemli maddeleri arasında yer aldı.

            Bu konuda spekülasyonlara meydan vermemek için S plakalı araçlarının devir işlemlerini durdurmayı ve alınan ücreti de aşağıya çekmeyi istediklerini belirten Başkan Koç, bunun daha yararlı olacağına inandığını kaydetti.

            Yapılan oylama sonunda, S plakalı araçların devir işlemlerinin 3 ay süreyle durdurulması ve ücret tarifesinin de 3 bin 300 TL olarak belirlenmesi önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.

                  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.