KARYEK’in “Yılsonu Sergisi” göz kamaştırdı

Karacabey Belediyesi’nin Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlediği Yetenek Geliştirme Kursları (KARYEK) meyvelerini verdi. Kursiyerlerin birbirinden başarılı el emeği, göz nuru eserleri büyük beğeni topladı.
KARYEK kursiyerlerinin el emeği eserlerini “Yılsonu Sergisi”nde beğeniye sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen sergi açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.
İlçe halkının sosyal hayatta etkin rol oynaması ve hem ev hanımlarının, hem de gençlerin aldıkları eğitimler sonucu, kendini geliştirerek maddi gelir de elde edebilmelerine olanak sağlayan KARYEK bünyesinde, birbirinden değerli eserler ortaya çıktı.
Bu yıl ilk kez hayata geçirilen Yetenek Geliştirme Kursları (KARYEK) büyük ilgi görürken, deri ve keçe işlerinden kurdeleye, fotoğrafçılıktan basketbola kadar, pek çok dalda eğitime katılan yüzlerce kursiyerin ortaya çıkardığı nitelikli eserler, düzenlenen Yılsonu Sergisi ile Karacabeylilerin beğenisine sunuldu.
El emeği işlemeler, fotoğraf kursiyerlerinin birbirinden renkli kareleri ve basketbol takımının çalışmalarına dair görseller sergide büyük beğeni topladı.
Kent Meydanı Kültür Evi’nde düzenlenen sergi açılışına Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı J. Yzb. Erdal Özköroğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman’ın yanı sıra, meclis üyeleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, “Yetenek Geliştirme Kurslarımızın bu yıl ilkini düzenledik. Bize bu konuda destek veren Halk Eğitimi Merkezi’ne, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, öğretmen ve kursiyerlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı, daha farklı kurslarda, hep beraber oluruz. Kurslarımızda ev hanımlarımız var. Kendilerini geliştirmekle kalmıyor, ev ekonomilerine katkı da sağlamış oluyorlar. Yine gençlerimiz de, ilgi alanlarını genişleterek, nitelikli zamanlarla sosyalleşme imkânlarını arttırıyorlar” şeklinde konuştu.
Fotoğraf Sanatı kursiyerlerine tam not
Sergide özellikle Fotoğraf Sanatı Kursu kursiyerlerinin başarılı çalışmaları dikkat çekti. Birbirinden güzel fotoğraflar sanatseverlerden tam not aldı. Kurs Eğitmeni Feridun Arslan, Fotoğraf Sanatı Kursu’na gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki yıllarda kursun daha geniş katılımlı gerçekleşeceğine inandıklarını belirtti. Özellikle gençlerin Fotoğraf Sanatı’na ilgi duyduğunu aktaran Feridun Arslan, “Kursiyerlerimiz bu kurslar sayesinde hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı buluyor. Boş vakitlerini nitelikli değerlendirirken bir yandan da sosyalleşiyorlar. Kursumuza katılımın önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inanıyoruz. Böylelikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz” dedi.
Ali Güven Konseri’ne yoğun ilgi
Pop Sanatçısı Ali Güven, KARYEK Yılsonu Sergisi programı kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda konser verdi. Yoğun katılımla gerçekleşen konserde Ali Güven, eski ve yeni şarkılardan oluşan repertuarıyla eğlendirdi.
Ali Güven’e başarılı performansından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Özkan, sahnede yaptığı konuşmada seçim sonucunun ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Sözlerini Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” adlı şiiriyle sonlandıran Ali Özkan, kursiyerlere başarı belgelerini takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.