Karton Fabrikası saatlerce yandı!

Karacabey’de geçtiğimiz Pazartesi günü öğleden sonra Devlet Hastanesi yanında bulunan bir karton (kağıt) fabrikasında yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, cam kırıklarından çıktığı düşünülen ancak henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı fabrika içerisinde bulunan kağıt ve kartonlar birden alev aldı. Yangına çok sayıda itfaiye müdahale ederken, alevler saatler sonra güçlükle kontrol altına alınabildi. Rüzgarın etkili olması ve fabrikada çok sayıda karton ve geri dönüşüm malzemesinin olması yangının hızını arttırdı. Alevlerin çevreye sıçrama ihtimaline karşı da yoğun önlem alındı.

Dumanlardan etkilenen bir itfaiye erinin olay yerine gelen ambulansa alınarak ilk müdahalesinin yapıldığı belirtildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait su tankeri ile Mustafakemalpaşa ve çevre ilçelerden de bölgeye giden itfaiye ekipleri yangına destek verdi. Korkutan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, karton fabrikası kullanılamaz hale geldi. Fabrikada ciddi bir maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Yangınla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.