Karneler alındı, tatil başladı!

2015-2016 Eğitim ve Öğretim birinci dönemini bitiren Karacabey’de 14 bin, ülke genelinde 17 milyon 535 bin 236 öğrenci karnelerini Cuma günü alarak yarı yıl tatiline girdi. 1. Kanaat Dönemi’ni bitiren ilçede bin öğretmen ve Türkiye genelinde 985 bin 362 öğretmen de sömestr tatiline başladı. Yarı yıl tatili 25 Ocak – 5 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Şube Müdürleri Hikmet Ulga, Gökmen Güler ve Ahmet Aydın da öğrencilerin karne heyecanını paylaşmak için ilçedeki çeşitli okullara ve özel eğitim öğrencilerine ziyaretlerde bulundular.
Cumhuriyet İlkokulu’ndaki karne törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin “Bu kutlu insan yetiştirme sevdasında üçgenin üç ayağını oluşturan öğretmen, öğrenci ve velidir. Öncelikle bu üç ayağın sağlam olması gerekir. Başarı ya da başarısızlık sadece öğretmenle olmaz, sadece öğrenciyle olmaz, sadece veli ile de olmaz. Bizlerin varlığı diğer paydaşlarımızın varlığıyla gerçek anlamını kazanacaktır. Başarı ben kelimesinde değil biz kelimesinde gizlidir. Dolayısıyla verdiğimiz bu karneler aynı zamanda sizlerin ve bizlerinde karneleridir” dedi.
Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda da yapılan karne törenine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökmen Güler, Hüseyin Erol başkanlığındaki MHP İlçe yöneticileri ile okula adı verilen Şehit Bahadır Tayfur’un babası Ayhan Tayfur’un yanı sıra veliler de yoğun ilgi gösterdi.
Öğrencilerin karne heyecanını paylaşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökmen Güler, “2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı birinci dönemini başarıyla tamamladık. Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrencimize karnelerini verdik. Sömestr tatiline giren öğrencilerimiz 8 Şubat Pazartesi gününe kadar tatil yapacaklardır. Bu tatilde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın talimatıyla öğrencilerimize ödev verilmedi. Bütün öğrencilerimizden ara tatillerini dinlenerek, eğlenerek ama öğrendiklerini unutmayarak geçirmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirmek için emek harcayan, başarılı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim döneminin yaşanmasına katkıda bulunan, tüm eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Tüm öğrenci, öğretmen ve velililerimize, yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri temennisi ile iyi tatiller dilerim” dedi.
Karne ile birlikte tatile girmenin heyecanını bir arada yaşayan öğrencilerin
mutlulukları ise görülmeye değerdi. Karnelerini alan öğrencilerin kimisinin yüzü gülerken, kimisi de aldıkları kötü notlar nedeniyle yarıyıl tatiline buruk girdi.
Öğrencileri geleceğin ve ülkenin umudu olarak gördüklerini belirten Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Okul Müdürü M. Mustafa Aksu, “Dönem boyunca çalıştınız ve yoruldunuz. Tatili hak ettiniz. Ama yine boş durmuyoruz, insanlar boş durursa da yorulur, hep aynı işi yaparsa da yorulur. İnşallah sizler tatilde biraz oyun oynayacaksınız, biraz arkadaşlarınızla sohbet edeceksiniz ama bu arada gidip geldiğiniz yerlerde gördüğünüz, duyduğunuz fakat bilmediğiniz şeyleri büyüklerinize, kitaplara sorun öğrenin, yani öğrenmeye yine devam edin. Öğrenmeye devam ederseniz her şeyi öğrenirsiniz, hayatta işleriniz kolay olur. Tatilinizi güzel işlerle meşgul olarak değerlendirerek, kitap okuyarak dinlenin. Ayrıca anne ve babaları da düşük notlu karnelere kızmamaları konusunda uyarmak istiyorum. Velilerin karnede eksi notlu dersler konusunda çocuklarını, ikinci dönemde kendilerini tamamlamaları adına yönlendirme yapmaları gereklidir. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
İlçe genelinde başarılı olan öğrencilere iftihar belgelerini de Müdür M. Mustafa Aksu takdim ederken, başarılarının artarak devam etmesini istedi.
Tören sonrası işletmeciliğini Selcan Gökdemir’in yaptığı Lokma Dünyası katılımcılara, öğrenci, öğretmen ve velilere lokma ikramında bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, Cumhuriyet ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu yanı sıra, Ömer Matlı İlkokulu, Toki Şht. Yzb. Erhan Kındır İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenlerinde de hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.