KAREGDER’den ilgi gören konferans

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki programa Kaymakam Ahmet Yurtseven'in yanı sıra MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda eğitim gönüllüsü yer aldı.
    Programa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Sevim, “Tarih ve Medeniyet Bağlamında Kimliğimiz” konulu bir konferans verdi.
    Akıcı anlatımı ve dikkat çekici örneklemeleriyle güzel bir sunum gerçekleştiren Sezai Sevim, ilk olarak “Tarih” konusuna açıklık getirdi. Tarihsiz bir toplumun yok olmaya mahkum olacağını belirten Sevim, “Yaşamımızdaki her şeyi bir anlık unutalım. Geriye ne kalır. Ya da şöyle düşünelim; Yaşadıklarını unutan bir insanla, unutmayan insan bir olur mu? Tarihsiz kalmayan milletler her zaman diğerlerinden üstündür” dedi.
    Ardından maddi ve manevi değerler bütününü oluşturan kültür konusundan kimlik özelliklerine ve medeniyet kavramına değinen Doç Dr. Sevim, “Her kişinin kalıtsallık üzerinden bir kimlik özelliği ortaya çıkmaktadır. Kültür, irade dışıdır ancak medeniyet başkadır. Toplumlar tarih içinde kendi medeniyetlerini oluşturmuşlardır. Bu medeniyetler sosyal, siyasi ve din üzerine kuruludur” diye konuştu.
    Diğer taraftan dünyada bilinen 7 medeniyet olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sezai Sevim, bunları; Hint, Çin, Japon, Batı, Slav Ortodoks, Latin ve İslam medeniyetleri şeklinde sıraladı.    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.