‘Kardeş Şehir’ Nedelino’dan ziyaret

Karacabey’in Bulgaristan’daki kardeş şehri olan Nedelino’nun Belediye Başkanı Boyan Kehayov, eşi Elisoveta Kehayova ve beraberindeki heyet, çeşitli programlar kapsamında önceki gün Karacabey’e geldi.
Bulgar heyetinin Karacabey ziyareti doğrultusunda ilk durağı, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan olurken, Başkan Ali Özkan’la gerçekleştirilen görüşmenin ardından heyet, ilçede kendileri için hazırlanmış programa katılarak, çeşitli tarih, kültür ve doğa gezilerinde bulundu.
Türklerin misafirperverliklerine her ziyaretimizde şahit oluyoruz
Başkan Özkan’ı makamında ziyaret eden heyet yapılan görüşmelerde, iki ilçenin her geçen yıl güçlenen bağlarından ve kültür alışverişlerinden duyduğu memnuiyeti dile getirirken, Nedelino Belediye Başkanı Boyan Kehayov yaptığı açıklamada; “Türklerin misafirperverliklerine biz, her ziyaretimizde Karacabey’de şahit oluyoruz. Karacabey’i ve halkını çok seviyoruz. Bulgaristan’da da vatandaşlarımıza, buradaki güzel yerleri anlatıyoruz ve buraya gelmelerini sağlıyoruz. Karacabey gerçekten çok sempatik bir şehir. Aynı şekilde Bursa’nın tamamı öyle… Bizleri burada en güzel şekilde ağırlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Nedelino halkını Karacabey’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da kendilerine söylediği bu güzel sözler için Kehayov’a teşekkür ederken, bu tür kültür ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Nedelino halkına da selam yollayan Başkan Özkan, Nedelino halkını Karacabey’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.
Görüşmenin ardından Nedelino Belediye Başkanı Kehayov, Başkan Ali Özkan’a hazırlattığı tebrik plaketini takdim ederken, Başkan Ali Özkan da Kehayov’a, Karacabey’in değerlerinin simgelendiği seramiği takdim etti.
Öte yandan, Bulgar heyet birkaç gün boyunca ilçenin tarihi, doğal ve turistik mekânlarını gezecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.