‘Kararnameyi derhal geri çekin, bu ordu düşmanlığıdır’

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, partisinin Başkanlar Kurulu kararını kamuoyu ile paylaştı. ‘Türk Ulusuna, Kararnameyi geri çekin’ başlıklı kararı Ata yazılı olarak kamuoyuna açıkladı.
“AKP iktidarının çıkardığı kararname, Türk Ordusunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını hedef almaktadır. AKP iktidarı, ABD ve AB’nin Türk Ordusunu zayıflatma planını uygulamaktadır. Soros’ un ünlü TESEV programından kopyalanmıştır. Yunan silahlı kuvvetleri 2002 yılına kadar bunu uyguladı ve fiyaskoyla sonlandığını gördü. Ders çıkaran Yunanistan, Türk Ordusunu örnek alarak tekrar emir-komuta birliğine döndü. Savaş ilkelerinin birincisi, emir-komuta birliğidir. O nedenle Başbakan Yardımcısının Hükümet adına yaptığı açıklamada, “Silahlı gücün tek bir elde toplanmasına karşı olduklarını beyan etmesi, Hükümetin Türkiye’yi savunacak asgari bilgiden yoksun olduğunu gösteriyor. Hükümet FETÖ darbecilerinin programını hayata geçirmektedir.
DÜŞMANIN PROGRAMI
Anayasanın 117. maddesine göre, Genelkurmay Başkanı Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Genelkurmay Başkanı görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana karşı sorumludur. Yeni düzenleme Anayasayı çiğnemektedir. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları arasındaki emir-komuta zinciri bozulamaz ve TSK Başbakana sorumlu olmak dışında herhangi bir sıra düzen için tanımlanamaz. Kuvvetli Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması, Türk Ordusunun komuta yeteneğine indirilen bir darbedir. Bunu ancak düşman yapar. Emir-komuta zincirinin tahrip edilmesi, Ordumuzun savaş yeteneğine indirilen bir darbedir, bunu ancak düşman yapar. Askeri okulların kapatılması, Türk Subayının halk içindeki köklerini zayıflatır ve Bağımsızlık Savaşı ruhuyla eğitilmesine darbedir, bunu ancak düşman yapar.
Emir-komuta yetkisinin Genelkurmay Başkanlığı’nın elinden alınması, Silahlı Kuvvetler Komutanını bina amiri durumuna düşürür. O zaman savaşı kim yönetecek? Polis Jandarmanın görevini yapamaz. Polisleştirilen bir Jandarma da görev yapamaz. Türk Ulusunun askere duyduğu geleneksel bir saygı vardır. İç güvenlik de Türk askerinden vazgeçmeye kalkanlar Halk üzerinde Cumhuriyet otoritesi kuramazlar. Türk Ordusunun Harp Akademileri, dünya ölçeğinde kurumlardır. Harp Akademilerini tasfiye etmeye kalkanlar, Kurmaylığın yerine neyi getireceklerdir? Subaylar bundan sonra “doktor” , “doçent” gibi akademik ünvanlarla mı alınacaklardır? Hastanesi olmayan Ordu savaşamaz.
FETÖ VE PKK ALKIŞLIYOR
FETÖ mensupları, Türk Ordusu için “Bunlar yeniçerilerdir, yeni ordu lazım” diyorlardı. AKP iktidarının yeniden yapılandırma planı FETÖ’nün planlarıyla ölçüşmektedir. Fetö darbesi başarılı olsaydı, bu kararnameyi ABD güdümlü yurtta sulh konseyi çıkartacaktı. Bu kararname sonrası PKK, FETÖ ve ABD’nin işbirlikçileri bayram yapıyor.
ORDUSUZ HALK AYAK ALTINDA KALIR
AKP iktidarı açıkça Türk Ordusunu hedef almaktadır. Birliklerin önüne çöp kamyonları yığarak Ordumuza karşı psikolojik savaş yürüttü. Oysa darbeyi önleyen güç, Türk Ordusu’dur. Yüzyüze olduğumuz dış tehdidi önleyecekte, ABD’nin iç yıkıcılığını ezecek güçte Türk Ordusu’dur. Ordusuz kalan halkların halini görüyoruz, ayaklar altında kalmışlardır.
TÜRKİYE TAŞIYAMAZ
Türkiye’yi darbe ortamına sürükleyenler ve Ordu’nun yapısını bozanlar, Türkiye’yi yönetemezler, AKP’de Türkiye’yi yönetemeyeceğini kanıtlamıştır. AKP devlet tecrübesi olmadığını, Cumhuriyet geleneği ile bir türlü uyum sağlayamadığını, sömürgecilerin beslediği 31 Mart yobazlığının Ordu düşmanı hınçlarından kurtulamadığını göstermektedir. Devlet ve orduyu sıfırlamaya kalkışanların, kendileri sıfırlanır. Bu yönetim, bu durumuyla Türkiye’yi ABD tehdidine karşı birleştiremez, Türkiye’yi savunamaz.
SESLENİYORUZ!
Genelkurmay Başkanına sesleniyoruz; bugün sessiz kalırsanız, yarın görevinizi yapamaz ve asker şerefini koruyamazsınız. Türk Ulusuna, özellikle AKP’ye oy veren Yurttaşlarımıza sesleniyoruz; Ordumuzun yapısını bozan bu uygulamalara karşı kararlı tavır almak, günün Vatan görevidir. Orduya düşmanlığını açığa vuran bu iktidarı sırtınızda taşıyamazsınız. AKP’ye sesleniyoruz; Ordu düşmanlığının altında kalırsınız. Çünkü, ordu düşmanlığı Millet düşmanlığıdır. Tarihe bakın, Ordu düşmanlarının ne hale düştüğünü görürsünüz. Kuvayı İnzibatiye kurmaya kalkanların sonunu incelemeniz hayırlı olur. Ordumuz tehdit değil, tehditlere direnebilecek biricik gücümüzdür. Türkiye Suriye’deki ABD koridoruyla tehdit ediliyor. Bu tehdide ordumuz ile karşı koyacağız. Türk Ordusunun yapısını bozmaya kalkmak, sizi Vatana ihanete götürür. Bakınız ABD FETÖ’yü kurtaramadı, yarın sizi de kurtaramaz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.