Karar uygulanmayınca üretici isyan etti

Mustafakemalpaşa Çiftçi Malları Koruma Murakabe Heyeti, “başıboş hayvanların araziye salınmaması” şeklinde aldığı kararı uygulamakta zorluk çekiyor.
Yıllık 650 YTL vererek kiraladığı 5 dönümlük araziye Tırnova Bitkisi eken fakat başı boş dolaşan atların araziye girerek bitkilere zarar vermesi sonucu Kaymakamlığa şikayet dilekçesi yazan İzzet İlban (50) isimli vatandaş;
“Ekili arazimde hala başıboş dolaşan atlar var ve bunlar bitkilerime büyük zarar veriyor.” diyerek, alınan kararın uygulanamamasından yakındı.
Mustafakemalpaşa Çiftçi Malları Koruma Heyeti yaklaşık 1 ay önce dilekçeyi inceleyerek, konu hakkında “Mahalle muhtarları ve dernek yöneticilerinin at sahiplerini uyararak, başıboş hayvanların salınmaması, aksi takdirde ceza kesileceği, arazide başıboş dolaşan hayvanların yakalanması durumunda da Koruma Kanunu gereğince işlem yapılacağı”na dair karar almıştı.
Heyet tarafından alınan kararın Kaymakam Adem Saçan tarafından imzalanmasına rağmen uygulanmasında sıkıntılar yaşanıyor.
Eski panayır yerinde bulunan ve Gürcü Mehmet Palangası olarak geçen araziler etrafında toplanan ve başıboş dolaşan atlar, çevredeki ekili alanlara zarar veriyor. Civarda ekili arazisi bulunan sera yetiştiricisi Hüseyin Yelkenci ve Tırnova bitki üreticisi İzzet İlban; geçtiğimiz yıl da aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, çimlere ve seraya giren atların büyük çapta zarara neden olduklarını belirttiler. “Kaymakamlık tarafından alınan kararın uygulamasını istiyoruz.” diyen üreticiler, uzun süredir hayvanların ekili arazilere girmemesi için nöbetçi tuttuklarını da dile getirdiler.
Mustafakemalpaşa Tarım Müdürü Sıtkı Satı ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen’den de konu hakkında destek talebinde bulunan ekili arazi sahipleri;
“Yetkililerden, aldıkları kararı takip etmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde ektiğimiz bütün ürünlerimiz mahvolacak. Bizler de büyük bir maddi zararın altında kalacağız.” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.